Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Statsligt bredbånd skaber splid i regeringen

Det ville koste 0,017 procent af statens skatteindtægter at give alle statsansatte den mulighed for medarbejderbredbånd som kommunalt og privatansatte har i dag. Det fastslår skatteministeren, der dermed udfordrer finansministerens blanke afvisning af det statslige bredbånd.

Diskussionen om hvorvidt de statsansatte skal have samme mulighed for medarbejderbredbånd som kommunalt og privatansatte, skaber splid i regeringen.

Skatteminister Kristian Jensen fastslår således at det kun ville koste omkring 85 millioner kroner, svarende til 0,017 procent af statens samlede skatteindtægter, at give alle statsansatte det samme gode som deres kolleger i kommunerne og på det private arbejdsmarked.

»De ovenfor skønnede provenutab udgør en meget lille andel heraf (de samlede statslige skatteindtægter, -red.),« skriver skatteministeren i et svar i Folketinget til Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann.

Dermed udfordrer han finansminister Thor Pedersen, der for fjorten dage siden afviste at give de statsansatte medarbejderbredbånd. Det skete blandt andet med begrundelse i de store ekstraudgifter en sådan ordning ville påføre de statslige institutioner.

Samtidig anfører skatteministeren at medarbejderbredbånd er med til at afgøre om staten er en attraktiv arbejdsgiver.

Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann mener at svaret fra skatteministeren udstiller regeringens uenighed i sagen.

»85 millioner kroner er småpenge, når man tænker på at staten netop har fået 15 milliarder kroner ekstra ind. Det er viljen det er galt med, og det nytter ikke noget, når man er fuldstændig uenige,« siger Jørn Dohrmann og fortsætter:

»I første omgang vil jeg give regeringen mulighed for at forklare sig i denne her sag. Og derefter vil det stå lysende klart, at regeringen ingenting vil,« siger Jørn Dohrmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere