Langsomme computere koster erhvervslivet dyrt

Hver morgen spilder vi dyrebar arbejdstid ved at vente på opstartende computere.

Når arbejdscomputeren startes om morgenen, så kan nogle danskere når et toiletbesøg, at besøg ved kaffemaskinen eller at sludre med kollegaerne, før computeren er klar til brug. Og det er en dyr ventetid.

Analysebureauet YouGov Zapera har foretaget en undersøgelse, der viser, at danskerne i gennemsnit venter fem minutter på, at deres computer starter om morgenen og lukker ned om eftermiddagen. Det svarer til 1,9 milliarder minutters spildtid om året, skriver MetroXpress. Omregnet betyder de mange minutter, at næsten 20.000 fuldtidsstillinger går til spilde.

Hos Rambøll mener man, at der gemmer sig mange besparelser i at komme de langsomme computere til liv.

"Det er virkelig meget ventetid, som danskere samlet set bruger. I mange brancher er der et stort effektiviseringspotentiale. Det gælder især sundhedsvæsenet," siger manager Peter Lau, der er ekspert i it og arbejdsmarked til MetroXpress.

Undersøgelsen er købt af TDC. Derfor har TDC samlet 10 råd, som ansatte kan følge, så ventetiden kan minimeres. Dem kan man se på denne side. Det drejer sig blandt andet om at defragmentere computeren med jævne mellemrum, rydde op på skrivebordet og altid sørge for at have mellem fem og 10 GB fri plads på harddisken.

"Vi har jo fulgt debatten om, at man skal arbejde 12 minutter mere om dagen for at sikre fremtidens velfærd. I den forbindelse vil vi gerne komme med input til, at der jo er mange muligheder for at sikre de ekstra hænder, der er så afgørende for fremtidig vækst," siger Martin Lippert, der er direktør for TDC Erhverv.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere