Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Apple køber chip-producent

Apple er ude med pengepungen og har netop købt chip-producenten P.A. Semi. Den nye handel anses som strategisk vigtig og kan betyde at Apple vil styre egenproduktionen af processorer til iPhone og iPod.

Apple har netop købt den amerikanske processor-producent P.A. Semi. Angiveligt er beløbet for P.A. Semi på 278 millioner dollars i kontanter, men en Apple-talsmand nægtede i dag at kommentere på prisen. Apple har en kontantbeholdning på lidt over 18 milliarder dollars, så købet er et beskedent greb i lommen. Prisen kan vi dog nok komme en del nærmere i aften, når Apple fremlægger kvartalsregnskabet for andet kvartal 2008, der dækker perioden januar til marts.

Apple har heller ikke udsendt en pressemeddelelse i forbindelse med købet af P.A. Semi, da Apple som regel går meget stille med dørene. Men det er dog lykkedes for Forbes at få en kort udtalelse.

"Apple køber små teknologivirksomheder fra tid til anden og vi kommenterer generelt ikke på vores formål og planer", siger Appletalsmand Steve Dowling til Forbes.

P.A. Semi blev grundlagt i 2003 af Dan Dobberpuhl, der blandt andet var en af de ledende udviklere af halvfemsernes Alpha og StrongARM-mikroprocessorer. Det er også mikroprocessorer med lavt strømforbrug, der er hovedbeskæftigelsen i P. A Semi og det kan betyde at Apple vælger at lave en egenproduktion af mikrochips til både iPhone og iPod i stedet for Intels Atom-platform. Intel har ellers ihærdigt forsøgt at overtale Apple til at vælge Atom-platformen til nye produkter, men altså sandsynligvis uden held. Fordelene for Apple ved at have sin egen chip-produktion er mange. Blandt andet kan Apple selv styre udviklingen af specialfunktioner ligesom Apple ikke behøver at lægge sin lid til mange selskaber, men kan nøjes med få centrale samarbejdspartnere. Det giver igen mindre mulighed for lækage af produktnyheder.

Dobberpuhl og hans team, der inkluderer specialister med udviklingserfaring på Intels Itanium, Advanced Micro Devices Operton og Sun Microsystems UltraSparc, talte første gang med Apple for tre år siden, mens Power PC-arkitekturen stadig var Apples foretrukne til Maccomputere. Dengang ville Dobberpuhl udvikle en mobilprocessor med lavt strømforbrug udfra PowerPC-arkitekturen, men da Apple skiftede processorer til Intel, droppede man yderligere samtaler.

I 2007 dukkede P. A Semi så op med en 64-bit dual core microprocessor på 2 GHz, med et forbløffende lavt strømforbrug på kun fem til tretten watt. Dengang hævede selskabet at den nye processor var op til 300 procent mere effektiv end konkurrenternes. Nyheden fik hurtigt en række producenter til at benytte sig af de nye processorer, men altså ikke Apple på det tidspunkt.

P.A Semi har i dag 150 ansatte.








Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere