Norton kvalte WoW

Fejlagtig virusadvarsel.

Sikkerhedsfirmaet Symantec indrømmer, at firmaets software har gjort livet surt for mange spilleglade computer-ejere.
Antivirusprogrammet Norton har simpelthen kategoriseret onlinespillet World of Warcraft som virus og slettet vigtige dele af programmet fra flere brugeres harddisk.

Product Manager Kevin Haley hos Symantec forklarer, at man jævnligt har de såkaldte falske positive meldinger, der fejlagtigt blacklister reelle programmer. De fejlagtige rapporteringer tages meget seriøst af ledelsen og gennemgås jævnligt for at mindske risikoen, forklarer Haley. Hver måned er der mellem 10 og 40 tilfælde, men han tilføjer dog, at det er yderst sjældent, at falske meldinger er knyttet til meget udbredte programmer.

Det var dog tilfældet i denne måned.

Firmaets overvågning identificerede en fil i World of Warcraft som skadelig. En analytiker blev sat på sagen, men gjorde ikke sit arbejde grundigt nok og så røg filen på den sorte liste.

Symantec blev opmærksom på fejlen, da flere brugere brokkede sig over sletningen i et brugerforum. Den skulle nu være rettet.

Episoden har fået Symantec til at understrege, at sikkerhedsfirmaet har implementeret sikkerhedsmekanismer, der forhindrer, at firmaet på noget tidspunkt kommer til at lave en lige så alvorlig fejl, som konkurrenten McAfee gjorde tidligere i år, hvor mange maskiner skulle geninstalleres som følge af en fejlbehæftet opdatering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere