Google finder nettets mørke sider

En ny Google-analyse viser at skadelig kode er langt mere udbredt end hidtil troet. Hver tiende webside forsøger at installere kode uden tilladelse på computeren.

Forskere hos Google har udsat 4,5 millioner websider for en grundig analyse og konstaterer at hver tiende side forsøger at installere skadelig kode. Mindst 450.000 af de undersøgte internet-adresser forsøgte en automatisk installation af et ukendt program, kaldet en »drive-by-download«. Yderligere 700.000 sider betegnes som mistænkelige, men kunne ikke direkte klassificeres som skadelige.

Nu har forskerne kun undersøgt en tilfældig udvalgt brøkdel af de milliarder af websider, men hvis resultatet kan overføres til resten af nettet, så tyder det på, at skadelig kode er betydelig mere udbredt end hidtil antaget.

I de fleste tilfælde er det sårbarheder i Microsofts Internet Explorer, der udnyttes til at installere skadelige programmer på computeren. Det kan være forholdsvis harmløse programmer, som åbner en endeløs serie af reklamevinduer på skærmen eller ændrer browserens startside, men det kan også være keyloggere, der forsøger at aflure kodeordet til netbanken.

Google-forskerne skriver i deres analyse at den skadelige kode ofte ligger skjult i bannere eller widgets, som ikke kontrolleres af websidens ejer. Derfor kan det være vanskeligt at afsløre, hvem der reelt er ansvarlig for at sprede de skjulte programmer.

Læs hele Google-analysen The Ghost in the Browser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere