BREAKING:Region Syddanmark skal betale historisk stor bøde for grove overtrædelser af GDPR

Artikel top billede

Her er tablet-pc'en til de professionelle

ThinkPad Tablet ligner på mange måder en ganske almindelig Android-standardvare, men tablet-pc'en byder alligevel på overraskelser. Det vil især få de it-professionelle til at juble.

Som den seneste test af tablet-pc'er på pcworld.dk viste, så er feltet af Android-tabletter meget ens.

De er ofte udstyret med 10,1 tommer skærm med en opløsning på 1280 gange 800 pixels, i motorrummet sidder en 1 GHz dobbeltkerne processor, og de fås i konfigurationer med harddiskkapacitet på 16, 32 eller 64 gigabyte.

Sådan ser nogle af specifikationerne også ud for Lenovo ThinkPad Tablet, men alligevel er den markant anderledes end andre Android-modeller.

Det skyldes, at Lenovo går benhårdt efter at afsætte ThinkPad Tablet som et arbejdsredskab til professionelle.

Modellen kører Android 3.1, men har fra fødslen på en kinesisk fabrik fået en række tilføjelser, der vil få it-chefens smilehuler til at ligne Grand Canyon.

Det er nemlig muligt at bruge nogle af de redskaber, som it-afdelingen allerede har i dag, til at håndtere de nye tablet-pc'er.

Brug it-afdelingens nuværende værktøj

Stjålne eller forsvundne modeller kan få slettet software og følsomme oplysninger med eksempelvis programmet Computrace, mens sikkerheden kan opretholdes med VPN (Virtual Private Network), der sørger for en direkte forbindelse til virksomheden.

Tablet-pc'en er i øvrigt udstyret med appen Citrix Receiver, der fungerer som en virtuel desktop og kan give dig adgang til programmer, der eksempelvis normalt kun kører på din arbejdscomputer med Windows, eksempelvis Word.

Ud over softwaretilføjelser har ThinkPad Tablet også en hardware-løsning, der skiller sig lidt ud. Der følger en batteridreven stylus med modellen, som kan bruges sammen med den berøringsfølsomme skærm.

Det minder om den syv tommer tablet-pc HTC Flyer, der ligeledes fungerer med en pen. Forskellen er dog, at Lenovos stylus kan bruges til at navigere rundt på skærmen, mens HTC's pen kun kan bruges til at tage noter.

Buttet, men med forbindelserne i orden

ThinkPad Tablet er desuden udstyret med et arsenal af tilslutningsmuligheder som en USB-port i normal størrelse, kortlæser til almindelige SD-kort og en mini-HDMI-port.

Det betyder, at tablet-pc'en bestemt ikke er den letteste eller tyndeste på markedet i øjeblikket. Den vejer omkring 730 gram for en model med 3G.

Lenovo ThinkPad Tablet er ude i butikkerne i løbet af september, og prisen begynder omkring 4.200 kroner for modellen med 16 gigabyte og Wi-Fi.

10 minutters kinddans med ThinkPad Tablet

Vi havde i går mulighed for en ti minutter lang kinddans med ThinkPad Tablet, der umiddelbart minder rigtig meget om andre modeller med Android. 

Den store forskel er de medfølgende programmer, som de fleste almindelige brugere vil være fuldkommen ligeglade med. For virksomheder kan de dog være afgørende for, om medarbejderne kan få lov at få en tablet-pc som arbejdsredskab. 

Umiddelbart reagerede ThinkPad Tablet kvikt, og det var nemt at navigere rundt i menuerne, og eksempelvis YouTubes galleri-visning lignede sig selv. 

Med den medfølgende digitale pen fik vi skrevet lidt noter på skærmen, der blev konverteret direkte til tekst.

Det fungerede nogenlunde, og vi bebrejder ikke maskinen, at den ikke kunne genkende hele vores ubehjælpsomme håndskrift, der kan få en dansklærer til at rynke brynene og finde sin lille, sorte bog frem. 

Musehul til pennen

Til navigation fungerede pennen overraskende godt, og her kunne HTC med sin Flyer godt sætte sig på skolebænken og tage ved lære.

Det er ikke mindst en smart detalje, at der er et musehul i rammen, som Lenovos pen kan skubbes ind i.

Dermed er der mindre risiko for, at den skulle blive væk end med HTC Flyer, hvor en medfølgende taske fungerer som etui for pennen. 

Umiddelbart ligner ThinkPad Tablet et godt bud på en tablet til den krævende eller ligefrem besværlige medarbejder, der insisterer på at koble sine egne elektroniske dimser til virksomhedens netværk. 

Lille og buttet med mørk ramme

Med ThinkPad Tablet er der mere kontrol over indhold og flere muligheder for rent faktisk at bruge nogle af virksomhedens nuværende løsninger og programmer. 

Vægten på omkring 700 gram er i bogstaveligste forstand til at holde ud, men det vil nok være fornuftigt at investere i en dockingstation, som eksempelvis tastatur-løsningen Keyboard Folio, hvis den skal bruges intensivt til arbejde. 

Tablet-pc'en er på ingen måde lige så elegant som Apple iPad 2, og den kan føles en smule buttet. Men det er prisen, der må betales for pladsen til en normal USB-port, som ThinkPad Tablet er udstyret med. 

Skærmen virker klar og har udmærkede betragtningsvinkler. Ifølge Lenovo er den udstyret med Gorilla Glass, der skulle være svært at ridse eller smadre. Vi nåede dog ikke at kradse den med vores halvrustne Ruko-nøgle, da vi prøvekørte maskinen i går. 

I løbet af efteråret er vi klar med en mere udførlig anmeldelse af Lenovo ThinkPad Tablet. På den næste side kan du se flere fotos af tablet-pc'en.

Ingen grund til at frygte Apples advokater

I øjeblikket har Apples advokater iført sig krigsmaling og er gået på jagt efter andre virksomheder, der producerer tablet-pc'er, som minder om iPad.

Senest er det Samsung, som har fået en tomahawk i panden og midlertidigt fik et forbud mod at sælge sin Galaxy Tab 10.1 i EU. Lenovo behøver ikke at frygte samme skæbne, da virksomheden faktisk tidligere har produceret tablet-pc'er. Se bare den her gamle ThinkPad 730TE fra 1995...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere