Artikel top billede

Robot-astronauten R2 træner sit kredsløb inden afgangen til den internationale rumstation, ISS. Foto: NASA.

Verdens første robot-astronaut tweeter fra rummet

Verdens første menneskelignende robot blev vækket til live i rummet, hvor den fejrede sin fødsel med en Twitter-besked, der ligner noget, som vi har set for mere end 40 år siden.

Verdens første robot-astronaut er vækket til live på den internationale rumstation ISS, der svæver i kredsløb om jorden. 

Astronaut-robotten Robonaut 2 - eller blot R2 - har efter sin opvågning sendt følgende besked til jorden via Twitter:
 
"Disse elektroner føles GODE! Et lille skridt for mennesket, et stort skridt for blikmands-typen," lyder det i robottens første tweet fra den internationale rumstation til sine mere end 40.000 followers på det sociale netværk.
 
Selvom beskeden retfærdigvis er blevet skrevet af en af R2's NASA-kolleger, følger R2 i fodsporene på NASA-astronauten Mike Massimino, der i 2009 blev den første i universet, der tweetede fra rummet til jorden. 
 
Du kan læse flere tweets fra R2's første dage i vågen tilstand på robottens Twitter-profil, som bliver administreret af den amerikanske rumfartsorganisation NASA fra kontrolcentret i Houston, Texas. 
 
Astronaut-kandidat på prøve
Hele NASA's formål med at sende en 136 kilo tung robot med i rummet er at teste, om den intelligente blikbunke kan bruges som medhjælper til fremtidens bemandede rumrejser, da R2 kan håndtere samme værktøjer, som mennesket er i stand til.  
 
Vækningen af R2 gik ifølge ingeniørerne ved kontrolcentret i Houston ifølge planen, da R2's hovedcomputer i maven startede planmæssigt, hvilket også er tilfældet med mere end 30 processorer i robottens arme, der skal kontrollere maskinens led.
 
Inden for to år er det så meningen, at R2 skal udstyres med ben og indgå i målinger af, hvordan menneskelignende robotter reagerer på at være ude i rummet.
 
R2 er én blandt fire robot-astronauter i verden, hvoraf R2 ifølge NASA er den mest avancerede af sin slags.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere