Artikel top billede

Foto:Lacie

Disse gadgets kan overleve jordskælv og skybrud

Lever du det vilde liv, skal du have fingrene i de her gadgets, der kan holde til lidt af hvert.

Disse gadgets kan overleve på enhver byggeplads

Vi kan få masser af lækre og veldesignede gadgets i dag.

Men når vi har tabt vores nye smækre telefon første gang, vil vi ofte ønske, at vi i stedet havde valgt at købe et stykke elektronik, der var mindre shiny og mere hårdfør.

Tidligere har vi fortalt om en række nye telefoner, der kan holde til lidt af hvert.

Men heldigvis er der mange producenter, der også designer andre typer gadgets til folk, der bruger deres elektronik til rigtigt arbejde.

...og ikke mindst til alle os andre, der bare er klodsede. 
 

Denne harddisk kan klare tre dage under vand

Blev dit hjemmekontor i kælderen lagt under vand af sommerens skybrud?  

Så bør du måske i fremtiden overveje at tage backup af dine data på denne eksterne harddisk fra hardware-producenten ioSafe. 

Harddisken hedder ioSafe Solo Pro og er både brandsikker og vandtæt. IoSafe sammenligner selv harddisken med den sorte boks, som du finder om bord på et fly. 

I modsætning til den sorte boks kan ioSafe Solo Pro ganske vist ikke holde til at ligge under vand på flere kilometers dybde. Men den kan dog overleve i 72 timer på tre meters dybde og en halv time i op til 843 graders varme. 

En ioSafe Solo Pro med usb 3.0 koster ifølge ioSafes hjemmeside 250 dollar, svarende til 1325 kroner.

Kompakt-kameraet der kan overleve alt

Skal du have et kamera med i krig, vil et Olympus Stylus Tough TG-810 ikke være et dumt valg. 

Det er vandtæt ned til en dybde på 10 meter, kan klare at blive smidt på jorden fra to meter, og du behøver ikke frygte at bruge det, selv om termometeret siger 10 minusgrader. 

Nå ja, og så skulle kameraet i øvrigt også tage ganske glimrende billeder. 

Har indbygget gps

Det har en opløsning på 14 megapixels og hd-video med 720P. Det har desuden 5x optisk zoom, indbygget gps og et display på 3 tommer.

Olympus Stylus Tough TG-810 er set i danske internetbutikker til cirka 2.000 kroner.

Her er en hårdfør men præsentabel bærbar

Den mega-lette Macbook Air burde være et godt computer-valg, hvis du ofte bruger din computer på farten. 

Men er du typen, der kaster rundt med dine tasker og rejser til destinationer, hvor du kan blive udsat for lidt af hvert, er en Getac 9213 måske computeren, du skal have med. 

Getac er kendt for at lave ekstremt hårdføre computere og gadgets, der blandt andet bliver brugt af den amerikanske hær.

Ikke tung som en tank

Men en Getac 9213 er ikke tung som en tank, som det er tilfældet med mange af Getacs andre bærbare eller Panasonics næsten legendariske Toughbook-linje. 

Derimod ligner den de fleste andre business-bærbare, men tag ikke fejl af den. Den kan tabes fra 45 centimeters højde uden af tage skade, og tastaturet er vandafvisende. 

Getacen vejer blot 1,7 kilo og er en perfekt mellemløsning til dig, der vil have en bærbar, der både er solid, let og praktisk at have med. 

Det har ikke været muligt at finde en dansk pris på en Getac 9213, men i USA blev den lanceret med et prisskilt på 1799 dollar (cirka 9500 kroner). Til den pris får du en bærbar med 13-tommer skærm og 8 timers batteritid.

Foretrækker du i stedet en Toughbook, kan du kaste et blik på en S9 med en 12,1" skærm og en vægt på blot 1,36 kg. Toughbook-designet er dog på trods af den lave vægt lidt mere murstens-agtig.

Med det her headset kan du tale under et skybrud

Har du en sårbar mobiltelefon, kan det være en god idé at bruge et headset, mens du har din telefon gemt sikkert af vejen i en velpolstret lomme. 

Er du på udkig efter et hårdført bluetooth headset, bør du tage et kig på den amerikanske headset-producent BlueAnts T1. 

Headsettet er solidt bygget i plastik, men det, der for alvor gør det interessant, er de medfølgende silikone-covers, der gør headsettet modstandsdygtigt over for vand og støv.  

Bruger du dit headset i et barskt miljø, vil du måske også have glæde af BlueAnts såkaldte Wind Armour-teknologi, som BlueAnt hævder vil gøre det muligt at føre samtale i blæsevejr med vindstød på op til 31 kilometer i timen. 

BlueAnt T1 koster cirka 420 kroner (79,99 dollar).

Her er verdens mest hårdføre usb-nøgle

Usb-nøglen XtremKey fra Lacie kan holde til lidt af hvert.

Lacie hævder blandt andet, at den kan holde til at blive kørt over af en 10 ton tung lastbil. 

Det skyldes, at hukommelses-chippen er solidt forseglet i en metalcylinder, der er vandtæt ned til 100 meters dybde, kan holde til at blive tabt fra fem meters højde og som kan modstå ekstrem varme og kulde.

Mere præcist kan du udsætte dine dyrebare computer-filer for varme på mere end 200 graders celsius, og kulde på ned til 50 minus grader. 

Det er dog nok tvivlsomt, om vi er ret mange, der kommer til at smide vores usb-nøgle ind i en ovn eller under hjulet på en lastbil.

Men du kan det gøre, og det er nu alligevel også lidt seje at vide. 

XtremKey fås med op til 64 GB hukommelse. 8 GB-versionen er set til omkring 350 kroner i danske internetbutikker.

Dette ur overlever på 6 kilometers dybde

Her et uret, som du ikke skal være bange for at tage på i svømmehallen. 

Det kan nemlig overleve på havets bund i ned til 6 kilometers dybde.

Uret er produceret af Swiss Military Watches og er verdens første mekaniske ur, der kan overleve trykket på så stor dybde. 

Derfor er uret udstyret med et urglas, der er intet mindre end én centimeter tykt, mens hele uret er en lille buttet sag med en tykkelse på 2,85 centimeter. 

Et skudsikkert ur

Men uret kan ikke bare overleve på store vanddybder, det er et gennemført solidt ur.

Swiss Military Watches oplyser, at det under produktionen er blevet testet ved at blive kørt over af en lastbil, skudt på med et haglgevær og oversprøjtet af en vandkanon på klods hold. Angiveligt tog uret ikke større skade af nogen af delene. 

Uret udkom i 2009 og er kun blevet produceret i 1.000 eksemplarer til en stykpris på cirka 22.500 kroner (3.000 euro).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere