Artikel top billede

Bjarne Riis brænder for noget, man kan sætte strøm til.

Dansk topchef ud af Microsoft: Brug for en tænkepause

Den tidligere partnerdirektør og nuværende danske forretnings- og marketingdirektør, Bjarne Riis, har sagt op efter 13 år hos Microsoft.

Efter to år som forretnings- og marketingdirektør hos Microsoft forlader Bjarne Riis nu virksomheden. En længere dialog mellem Bjarne Riis og direktøren for Microsoft Danmark, Jørgen Bardenfleth, har ført til, at Bjarne Riis har valgt at sige sit job op.

"Min profil er nok mere til, at jeg er eksternt orienteret. Jeg har talt med Jørgen (Bardenfleth red.), men har ikke kunnet finde et job i Microsoft, der passede til mig. Derfor har jeg besluttet at stoppe og tage en tænkepause," siger Bjarne Riis.

Han afviser, at der er tale om en fyring.

"Jeg har hele tiden vidst, at den rolle som forretnings- og marketingdirektør var for en begrænset årrække - det var ikke en rolle, jeg skulle have resten af mine dage. Men jeg har fået lov til at se mere strategisk på tingene, og nu er det så tid at prøve noget nyt," forklarer han.

Bjarne Riis fortæller, at den rolle som forretnings- og marketingdirektør, som han har beklædt hos Microsoft over de sidste to år, er meget internt fokuseret, og hvor hans egen personlige rolle har været at køre forretningen, mens andre har været ude og tale med kunderne.

"Jeg har arbejdet med partnere i alle de år, hvor jeg har været i Microsoft. Og jeg savner en rolle, som er mere ekstern. Jeg tror, at der skal være mere partnerkontakt i min næste rolle - hvad det så end skal være," fortæller Bjarne Riis, der oplyser, at han ikke har noget andet job på hånden.

Skal have passionen med

Bjarne Riis har været 13 år hos Microsoft. I syv år var Bjarne Riis salgsdirektør med fokus på partnerforretningen, inden han for to år siden byttede job med Erik Kaae og blev forretnings- og marketingdirektør.

Selv om Bjarne Riis fortæller, at han nu tager en tænkepause, så betyder det ikke, at han er i tvivl om, hvilken branche han skal arbejde i fremover.

"Jeg skal arbejde med teknologi - det kan være it eller mobiltelefoni. Men jeg er et menneske, der skal have passionen med i det jeg laver. Og jeg brænder for noget, man kan sætte strøm til."

Læs også: Danske Microsoft-chefer bytter job med hinanden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere