Artikel top billede

Sådan undgår du nøgen-chok med Apples Lion

Apples nye styresystem Lion kan give dig røde ører. Se her hvordan du undgår pinlige situationer.

En af de nye funktioner i den seneste udgave af Apples styresystem, Lion, har potentiale til at skabe pinlige situationer. 

Det er funktionen Resume, der sørger for, at når du tænder for din computer eller åbner et specifikt program, så popper alle de vinduer frem, som var åbne, da du lukkede computeren.

Det er praktisk at åbne et Word-dokument og med det samme kunne fortsætte netop der, hvor du stoppede med at skrive dagen før. 

Men står du og er ved at skyde en Powerpoint-præsentation af for en forretningsforbindelse, kan det hurtigt resultere i røde ører og febrilske forsøg på at lukke vinduerne, hvis din internetbrowser eller videoafspiller starter netop der, hvor du sluttede aftenen før. 

Afslørede fødselsbilleder

Det oplevede Jeremy Laurenson, der arbejder som global it-arkitekt hos netværksproducenter Cisco. På sin blog fortæller han om en pinlig oplevelse med Resume-funktionen i Lion.

Han havde optaget en video under sin søns fødsel, som han efterfølgende havde genset på sin Mac.

Noget tid senere skal han vise en kollega et andet videoklip på sin computer. Den rigtige videofil åbner ganske vist, da han klikker på den. 

Men samtidig åbner der også et vindue med video-klippet, hvor hans kone er i fuld gang med at føde.

I en anden og langt mere alvorlig sag er en 45-årig lærer fra Saugatuck Public School i den amerikanske stat Michigan blevet afsløret i misbrug af sin arbejdscomputer.

Ifølge et FBI-dokument, som det amerikanske website The Smoking Gun er kommet i besiddelse af, ville den amerikanske lærer i en undervisningstime starte sin Macbook. Men da computeren åbner, viser den et billede af en nøgen kvinde med spredte ben. 

Læren blev efterfølgende afskediget og politanmeldt, fordi en gennemgang af hans computer viste, at den gemte på nøgenbilleder af mindreårige piger. 

Sådan slår du Resume fra

Har du downloadet Lion og vil undgå at rode dig ud i pinlige situationer, bør du måske starte med at tænke dig om, før du bruger din arbejdscomputer til tvivlsomme formål. Men derudover kan du også slå resume-funkionen fra.

Det gør du ved at gå ind i systemindstillinger, vælge ikonet "generelt" og fjerne fluebenet ved punktet "gendan vinduer, når programmer afsluttes og genåbnes." 

Ønsker du at bevare Resume-funktionen, kan du i stedet sørge for altid at lukke alle vinduerne, før du lukker et program.

Læs også: Snart bliver din Mac endnu bedre til business-brug




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere