Test: Få almindelig stikkontakt i bilen

Gadget-elskere er storforbrugere af strøm. Desværre er det ikke altid nemt at finde en stikkontakt, mens man er på farten. Men du kan faktisk oprette din egen stikkontakt - i din bil. Vi har testet løs.

Hvis du er gadget-freak og er ved at pakke til den store bilferie, så skulle du måske overveje at investere i et ekstra stykke elektronik.

Med Sandberg PowerCan DC-AC Inverter 90W kan du nemlig forvandle bilens cigartænder til en stikkontakt.

Dermed skulle underholdningen være sikret, når familien sidder fast i kø på den tyske autobahn, og lydbøger skal høres på MP3-afspilleren, og den håndholdte medieafspiller skal vise tegnefilm.

Vi har jongleret lidt rundt med PowerCan, som er nem at betjene. Den dåseformede stikkontakt placeres i kopholderen - som findes i de fleste nyere biler - og en ledning forbindes til cigartænderen.

På toppen af PowerCan sidder en rød tænd/sluk-knap, som du trykker på, når dine gadgets skal lades op.

En af de smarte detaljer ved Powercan er muligheden for at tilslutte enheder via en USB-port, som er placeret i siden på stikkontakten.

Derfor behøver du blot et USB-kabel for at oplade mange af dine gadgets, og du kan pakke lidt lettere ved at lade strømforsyningen blive hjemme.

Vi fik både strøm til vores mobil, en HTC Desire, og til vores lommevideokamera, Creative Vado HD (3G), via USB-kabler. Det fungerede fint.

PowerCan har ikke power nok

Ifølge Sandberg er det også muligt at oplade "selv kraftige, bærbare computere" - det foregår ved at benytte stikkontakten i toppen af den aflange PowerCan - ligesom når du bruger en normal stikdåse eller et stik i væggen derhjemme.

Men da vi testede, kunne PowerCan ikke finde ud af at oplade vores minibærbar.

Når opladningen fungerer optimalt, lyser en lille lampe på toppen af stikkontakten grønt. Sådan var det bare ikke med opladningen af den bærbare computer. I stedet blinkede lampen skiftevis rød og grøn, og pc'en fik ikke noget strøm.

Derfor prøvede vi med endnu en bærbar computer, en ældre Thinkpad, og den kunne PowerCan godt lade op.

Til gengæld fik stikkontakten igen problemer, da vi forsøgte at lade et batteri op til vores spejlreflekskamera. Der var ganske enkelt ikke strøm nok.

Testen blev udført, mens bilens motor var både stoppet og startet, men det gav samme resultat hver gang.

Ifølge Sandberg er PowerCan udstyret med automatsikring, som slår fra, hvis du kommer til at sætte for stor belastning på. Dermed skulle det ikke være muligt at smadre bilens elektriske system.

Det lyder meget fornuftigt, men det ændrer ikke på, at vores test gav meget svingende resultater for produkter, der er stort set ens.

Ifølge Sandberg er det ting som hårtørrere og kompressorer, der kan tvinge PowerCan i knæ, men vi oplevede altså, at selv almindelig elektronik ikke kunne bruges med Sandbergs stikdåse.

Derfor ender PowerCan på den ujævne karakter 3 ud af 6. Så hvis du skal på sommerferie og vil have stikkontakt i bilen, er det en god idé at teste, om PowerCan virker med alle dine gadgets, inden du sætter bilen i gear og begiver dig af sted på velfortjent bilferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere