Artikel top billede

Det bliver nemmere at anvende Java i Azure-skyen

Windows Azure plugin til Eclipse gør det nemmere at udvikle og udrulle Java-applikationer til Microsofts cloud-platform Azure.

Microsoft har lanceret et plugin til udviklingsplatformen Eclipse, der gør det nemmere for Java-udviklere at udvikle og udrulle Java-applikationer til Microsofts cloud-platform Azure.

Der er tale om en såkaldt Community Technology Preview (CTP)-version, der kan downloades her.

CTP-versionen er således ikke den endelige version, men den giver interesserede udviklere mulighed for at afprøve teknologien og give feedback til Microsoft inden den endelige version frigives.

"Tag et kig på den nyeste release og del jeres feedback, så vi kan blive endnu bedre til at hjælpe Java-udviklere med at drage fordel af Windows Azure cloud," skriver Martin Sawicki, programchef for interoperabilitet hos Microsoft på sin blog i forbindelse med frigivelsen af Eclipse-plugin'et.

Azure er ikke kun for .Net-udviklere

Selvom Microsoft satser på at få udviklere til at anvende Microsofts egen .Net-platform, så gør Microsoft en del for at gøre Azure interessant for andre end .Net-udviklere.

Java, der er et af de mest udbredte programmeringssprog, er et af sprogene, som Microsoft gerne ser anvendt på Azure.

Microsoft har da også oprettet en hel undersektion om Java og Azure på sit website om interoperabilitet mellem Java og Microsoft-teknologi.

Det får du

Eclipse-plugin'ets features inkluderer fjernadgang til Azure-platformen, så udviklere kan konfigurere og identificere fejl i java-applikationer på Azure.

Derudover er der en wizard til at oprette Azure-baserede projekter, en Ant-baseret applikations-builder, forskelige nyttige scripts til download og logning af fejl samt diverse schema-validering af Azures *.cscfg og *.csdef konfigurationsfiler. 

"Der er mange måder at lave pakker, der skal deployes på Windows Azure, heriblandt Visual Studio og kommando-linie baserede værktøjer.

For Java-udviklere tror vi, at Eclipse plug-in'et er det nemmeste," siger Martin Sawicki.

Også PHP på Azure

Et andet programmeringssprog som Microsoft vil gøre nemt at anvende på Azure er PHP.

Her har Microsoft startet open source projektet PHPAzure.

Som del af projektet har Microsoft i samarbejde med RealDolmen udviklet et Azure Software Developers Kit (SDK), der gør det muligt for PHP-udviklere at udvikle og udrulle PHP-applikationer på Azure.

I forrige uge advokerede Rod Johnson, ophavsmanden til det Java-baserede Spring-framework for, at Java skal gøres mere cloud-egnet, hvis det ikke skal risikere at miste opbakning blandt udviklere af cloud-applikationer.

Nu hjælper Microsoft med til, at en af cloud-platformene, Azure, bliver lidt mere tillokkende for Java-udviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere