Her kan du blive bedre til alt!

Lær at spille guitar, lav et minidrivhus eller byg en berøringsfølsom skærm. Du finder det hele på de her fantastiske gør-det-selv sider.

Nu er det slut med at køre på biblioteket efter en bog, som 'desværre er udlånt', og drop også de tykke manualer som alligevel ikke er til at forstå.

Alt, hvad du har brug for at vide, ligger på internettet. Det er bare et spørgsmål om at finde, hvad du leder efter.

Med denne oversigt over gør-det-selv sider behøver du ikke meget mere for at blive "dygtig til alt".

Søgemaskiner som Google og Bing er fine, men det er ofte en rigtig god idé at indsnævre sine søgninger og for eksempel gå direkte ind på de her gør-det-selv sider.

eHow hurtigt

Siden eHow er super, når det handler om at få gjort noget i en fart. Vejledningerne er ikke voldsomt beskrivende, og de fleste af dem er på mindre end 10 trin, men de går lige til sagen. Vil du lære at spille tennis, så bare skriv tennis i eHow's søgemaskine og så vælter resultaterne frem. Lige fra Forhåndsslag til Sådan bygger du en tennisbane i din baghave.

Ud over rene tekst-vejledere er der også mange video-vejledninger. Websiden eHow er god til at lære de grundlæggende færdigheder inden for næsten hvad som helst. Fra internettet til forældrerollen til uddannelse, til elektronik og det at lave forretninger.

WikiHow

I øjeblikket har WikiHow 77.284 artikler i sin database (fredag den 21. maj), så der er en god chance for, at den omfatter en 'How to', som interesserer dig.

Ligesom med eHow er indholdet i WikiHow skabt af brugerne omkring siden. Hvis jeg eksempelvis vil lære at lave en god hjemmeside skriver jeg - på engelsk - 'how to create a website' og får mange gode resultater.

Byg et bistade i en spand

Hvis du vil lære at bygge noget helt andet fra bunden af, så se nærmere på den her side med navnet WikiHow.

Her går instruktionerne mere i dybden end i de foregående sider, og de har nogle fine fremgangsmåder til, hvordan du skal bære dig ad med at bygge noget, du normalt ville holde dig væk fra.

For eksempel er der en vejledning til at bygge en multitouch overflade, hvilket i realiteten er en kæmpestor berøringsfølsom fladskærm. Den kommer til at koste dig 11.000-12.000 kroner i materialer, men vil også være übercool at have liggende, når vennerne kigger forbi.

Noget helt andet og meget billigere, men også ret cool er vejledningen til at bygge et bistade i en spand. Bierne har haft et hæsligt forår med alt for lave temperaturer, så måske bliver de glade for dig og dit bistade i en spand.

YouTube Rocks…

De fleste tror, at YouTube kun har magnum-mange underholdende videoer liggende i sine databaser. Men faktisk ligger der også nogle ret brugbare vejlednings-videoer på siden. Vil du lære at spille guitar, ligger der hundreder af instruktionsvideoer klar til at nære den lille Carlos Santana, du har i maven (og fingrene).

Så YouTube er et udmærket valg, hvis du vil have billeder på dine instruktioner. Men YouTube står langt fra alene. Derude i Cyberspace er der vildt mange gode sider og værktøjer, og her er i hvert fald et link til flere How To Video Sites.

Andre fede sider og værktøjer

Der er rigtig mange websider derude, som ville høre hjemme i artiklen her, men det bliver hurtigt for overvældende. Her er i stedet nogle forslag til andre gør-det-selv sider, som læserne kan kigge på og vurdere, om de er noget dem eller ej.

Wired How To Wiki handler især om computere, teknologi og gadgets.

Vores storebror det amerikanske PCWorld.com har masser af gør-det-selv artikler relateret til at købe, bruge og reparere teknologi-produkter.

Så er der VideoJug, som skulle kunne gøre dig en smule bedre til at håndtere livet i almindelighed (!)

Har du lige fem minutter, så kan du lære at åbne en kokosnød og meget andet relevant på 5min.com.

Hvis massage - og det kunne tegne en elefant - ligger inden for dit interesseområde, så bør du kigge ind på siden SuTree, der er spækket med instruktive videoer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering