Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Cyber-kriminelle "låner" Amazons sky til angreb

Amazons cloud-tjeneste er perfekt til at udsende spam og foretage phishing, erfarer de kriminelle.

Læs også:
Cloud computing: Sådan fungerer det

I skyen er du altid blot få klik fra mere server-kraft. Det gælder ikke mindst hos Amazon, der gør det nemt og hurtigt at oprette nye web-tjenester.

Desværre er det ikke kun lovlydige cyber-borgere, men også de mere lyssky sjæle, der har set lyset i Amazon-skyen.

Sikkerheds-sitet Threatpost skriver, at de kriminelle er begyndt at hoste deres domæner og drive-by download sider i Amazons sky.

Senest har sikkerheds-folk opdaget, at de kriminelle bruger Amazons datacentre som udgangspunkt for spam og phishing.

I det konkrete tilfælde, som er opdaget af Kaspersky Lab, installerer siderne, der er hostet i Amazons sky, ondsindede filer på ofrenes maskiner - heriblandt er der et rootkit, der forsøger at slå brugerens antivirus-løsning fra.

Generelt cloud-problem

Ifølge Kaspersky Lab har Amazon nu fjernet de kriminelles aktiviteter fra Amazon Web Services.

Det ændrer dog ikke ved, at der er tale om et generelt problem ved cloud-tjenesterne, fordi de kriminelle har fundet ud af, at de kan udnytte dem.

"Jeg tror, at legitime cloud-services fortsat vil blive anvendt af kriminelle til forskellige typer cyber-angreb," skriver Dmitry Bestuzhev fra Kaspersky Lab.

"Cloud-leverandører bør overveje bedre overvågnings-systemer og udvidede sikkerheds-hold for at kunne skære ned på malware-angreb, der sættes op og lanceres via deres sky."

Læs også:
Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere