3D-fjernsynet er landet - se her hvad det kan

Adskillige producenter har allerede 3D-fjernsyn på hylderne og inden længe, bliver 3D hverdag. Se her hvornår du kan købe dit nye 3D-fjernsyn.

3D-fjernsyn snart hverdag

I løbet af det næste halve år kommer der mange 3D-fjernsyn til salg herhjemme. Blandt mærkerne er Samsung, Panasonic, Sony, Philips og LG.

Salget af fladskærms-fjernsyn går allerede strygende og siden den 31. oktober sidste år, hvor det analoge signal til antenne-tv blev slukket, er salget gået helt amok. Nu er fladskærms-fjernsynet, som håndterer billederne i tre dimensioner ankommet.

Vi har haft kontakt til en del af producenterne for at finde ud af, hvornår de nye fjernsyn er ude i butikkerne, hvad de kan, og hvad de kommer til at koste. I USA er der allerede 3D-fjernsyn i handlen, mens det herhjemme skal være mere sommerligt, før de topavancerede fjernsyn når butikkerne.

- Først på sommeren kommer Sony's 3D-fjernsyn i handlen, fortæller Ulrik Petersen, nordisk marketingchef for Sony's visuelle produkter.

Han har lige været i Japan for at blive opdateret på blandt andet Sony's 3D-produkter og tror, at de fleste konkurrenter tidsmæssigt følges nogenlunde ad, fordi det ikke er så vigtigt med 3D-fjernsyn i butikkerne, så længe der stort set ikke findes hverken 3D-film eller Blu-ray-afspillere, der kan håndtere den tredimensionelle teknologi. Så snart PS3'eren er opgraderet til også at kunne håndtere 3D, så findes der med ét slag en installeret base af afspilningsmaskiner på mange 100.000.

- Vi kunne godt, lige som nogle af konkurrenterne, vælge at lave en løs introduktion, hvor det hele ikke er tegnet sammen, men det gør vi ikke. Sony vælger en timing, hvor software, PS3-opgradering og 3D-fjernsyn hænger sammen, altså en helhedsløsning, lyder det fra Sony's marketingchef.

Sony har interesser i hele værdikæden, det vil sige film, spil, produktion og hardware, og det vil selskabet naturligt nok benytte sig af og lave en samtidig lancering af det hele.

- Sony's nye Blu-ray-afspiller BDP-S470 kommer til salg i slutningen af april, og i forbindelse med en samlet release af det hele bliver den opgraderet, så den også kan afspille 3D-film, fortæller Ulrik Petersen.

Faktisk er hvert 10. hjem i Europa allerede i stand afspille Blu-ray-film, der giver en langt bedre opløsning end dvd, men også for Blu-ray er 3D det sidste nye.

LG Electronics

LG Electronics er ret langt fremme i bussen med sit nye 3D-fjernsyn LD630, der ifølge en pressemeddelelse fra selskabet kommer i handlen allerede i denne måned. Da vi henvender os til LG for at få mere at vide om prisen, får vi den overraskende besked, at LD630 slet ikke kommer til salg i butikkerne.

- LD630 bliver ikke lanceret kommercielt, hvilket betyder, at fjernsynet kun bliver solgt gennem tv-operatørerne og altså ikke i butikkerne, siger Kaveh Kiani, produktspecialist home entertainment, LG Electronics Nordic.

Salg af fjernsyn gennem tv-operatørerne er ikke en dansk disciplin, men modellerne 55LX950N (55") og 47LX950N (47") kommer til salg i butikkerne til maj. Prisen for 55LX950N bliver cirka 21.500 kroner.

LG fremhæver en brugerflade med 3D-baserede ikoner, der skulle gøre det nemt at navigere. Ved hjælp af Picture Wizard II kan billedet tilpasses egne præferencer. Via USB 2.0 kan musik, billeder og film afspilles direkte ved hjælp af plug'n play.

Er Panasonic her allerede?

Panasonic fokuserer meget på plasma, og allerede i februar lancerede selskabet VT20-serien, som selskabet dengang hævdede, var "verdens første 3D-tv i fuld HD". Ifølge Olivia fra Panasonics nordiske hovedkvarter i Sverige kan danske kunder købe 3D-fjernsyn fra Panasonic lige omkring månedsskiftet april/maj.

Ud over 3D plasma-tv i fuld HD er Panasonic også klar med en Blu-ray-afspiller med 3D og Panasonic 3D-briller.

Samsung har allerede sendt de første modeller på gaden i Asien og følger med konkurrenterne herhjemme, hvilket vil sige, at når det bliver noget varmere i vejret, så kan der også købes Samsung 3D-fjernsyn i de danske butikker. Allerede i sidste måned kunne man i USA købe Samsungs 3D-tv på Amazon.com.

Også Philips til sommer

Verdens første 3D-fjernsyn i biografformat.

De førstnævnte fjernsyn Full HD 3D Ready er i handlen til sommer, mens 3D-fjernsynet i biografformatet 21:9 kommer sidst på sommeren i år.

- Desværre har vi endnu ikke de præcise priser. Jeg er klar over, at det kan virke mærkeligt, men disse fjernsyn er i handlen til sommer, og priserne bestemmes som regel bare et par måneder i forvejen, siger Max Hellström, Senior Manager Public Relations, Philips Consumer Lifestyle, Nordic.

Blandt de 'Full HD 3D Ready' fjernsyn, som bliver lanceret til sommer, er, 9000 LED-serien og 8000 LED-serien, der begge har aktiv 3D-teknologi, som ifølge Philips selv garanterer for en "fascinerende filmoplevelse i 3D".

Aktiv 3D-teknologien fra Philips benytter en trådløs sender, som kommunikerer mellem tv'et og de aktive 3D-briller. Senderen synkroniserer blænderne i de aktive 3D-briller med billedet på skærmen og viser henholdsvis det venstre og højre billede ét efter ét, og resultatet er den velkendte tredimensionelle dybdeopfattelse.

For at få et '3D Ready' fjernsyn til at vise 3D kræves en 3D opgraderingspakke. Pakken indeholder to aktive 3D-briller og en trådløs sender. Aktive 3D-briller kan også købes individuelt, så man slipper for at skiftes til at se filmen i 3D.

Summa summarum så venter der 3D-oplevelser foran stuealteret om to-tre måneder. Regn med priser fra 16.000 kroner og opefter. Spørgsmålet er selvfølgelig, om forbrugerne er klar til (igen) at investere kassen i en ny boks til hjemmet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere