YouSee får fredag besked om at åbne sit kabelnet, så konkurrenter kan tilbyde bredbånd via YouSees kabelnet.
Afgørelsen, der kommer fra IT- og Telestyrelsen, kan samtidig betyde, at privatejede antennenet også bliver tvunget til at åbne deres net for andre bredbåndsudbydere, såfremt antenneforeningen har en aftale med YouSee.
Derfor opfordrede landsformanden for Forenede Danske Antenneanlæg (FDA), Poul Juul, i september 2010 sine medlemmer til at opsige deres aftaler med YouSee, hvis de vil være sikre på at undgå tvangsregulering.
Det er dog en melding, som YouSees administrerende direktør, Niels Breining, tager med sindsro, nu da åbningen af kabelnettet er lige om hjørnet.
"Der er ikke kommet en eneste opsigelse," siger Niels Breining.
Men Poul Juul holder fast i sit budskab.
"Jeg fastholder, at vi opfordrer antenneforeningerne til meget nøje at overveje, hvem de ønsker at have i deres net. Hvis antenneforeningerne selv vil bestemme, hvem der er i deres net, så har de to muligheder," siger Poul Juul.
Antenneformanden udpeger de to muligheder som enten at opsige kontrakterne og finde en anden leverandør som den ene mulighed, eller alternativt kan en antenneforening genforhandle sin kontrakt med YouSee.
Forhandlingsspil kører
Niels Breining ser meldingen fra Poul Juul som led i et spil, hvor antenneforeningerne forsøger at opnå bedre kontrakter end de nuværende. Han tror ikke, at tvangsåbningen får nogen konsekvenser trods retorikken.
"Der kommer ingen opsigelser, men Poul Juul vil nok sige det igen," fortæller Niels Breining fra YouSee.
Poul Juul er heller ikke afvisende overfor, at der i hans retorik i virkeligheden er tale om et forhandlingsspil for at opnå bedre vilkår end de nuværende.
"Det er klart, at når man forhandler, så kommer alt jo i spil. Vi kan fra antenneforeningernes side frigøre os fra de eksisterende kontrakter, og det kan da ikke udelukkes, at vi gerne vil snakke om andre ting i den forbindelse," siger Poul Juul.
Han fortæller, at FDA har holdt møder med TDC for at drøfte, hvordan YouSee og antenneforeningerne kan skrue nye aftaler sammen på en måde, så de foreningsejede antennenet ikke bliver omfattet af IT- og Telestyrelsens regulering.
Halvdelen af de antennenet, som YouSee leverer tjenester på, er privatejede.
YouSee kører i øjeblikket en retssag, fordi selskabet finder det urimeligt, at reguleringen også omfatter privatejede antennenet.