Computerworld News Service: Ligesom Mozillas Firefox består Chromes nuværende forsvar mod kriminelle hjemmesider af Safe browsing API, som tjekker en given URL i forhold til en liste over sortlistede hjemmesider.
Brugeren rådes til ikke at besøge den specifikke side men tilbydes ingen beskyttelse mod download af filer på siden.
Derudover kan man forestille sig en kompromitteret men legitim side, der formidler downloads fra en af de sortlistede sider - en teknik man kender fra falsk antivirus-software. I dag lader browsere den slags ske uden at advare brugeren.
Googles nye tweak skal advare brugerne, når de skal til at downloade en fil associeret med en af de sortlistede sider.
Funktionen har været tilgængelig for abonnenterne af Chromes udvikler release-kanal i et stykke tid, men nu vil virksomheden til at udrulle den for alle brugere.
I mødet med en ondsindet fil vil brugeren blive præsenteret for beskeden, "Denne fil er tilsyneladende ondsindet. Er du sikker på, at du vil fortsætte?" og få muligheden for at enten gemme eller afvise filen.
Sandbox isolerer browserprosesser
Det er ikke muligt for Chrome at vurdere selve indholdet af filen, men browseren kan se, når en fil er associeret med en velkendt, ondsindet hjemmeside.
Chrome indeholder allerede en række sikkerhedsfunktioner, som for eksempel en sandbox, der isolerer browserprocesser fra data på systemet, og en integreret læser til Adobe PDF'er, som overgår sidstnævntes egen version, der ofte er udsat for angreb.
Hvor god Googles sikkerhedsopgradering til Chrome end virker, så skaber den en sær tvetydighed i forhold til virksomhedens fokus på browsere og internetsøgninger.
Google og andre søgeudbydere bliver ofte og med rette kritiseret for at lede brugerne til falske og manipulerede links, som brugerne må beskytte sig imod ved hjælp af sikkerhedsfunktioner i browseren.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen