Artikel top billede

Fuldblods spillebærbar til god pris

Asus G53J er langtfra en lille diskret bærbar. I stedet er det en fuldblods matsort spillebærbar - til en fornuftig pris. Se den her.

Fuldblods spillebærbar til god pris

Den ligner nærmest et stealth bombefly, som den står placeret på skrivebordet: Matsort, gummibelagt og med brudte linier og skarpe kanter i et design velegnet til at forvirre fjendens radar.  

Det er nok ikke helt tilfældigt, for Asus vil med deres spillebærbare gerne signalere rå kraft. Så ikke noget med fancy lys i bunden eller blinkende dioder. Bare matsort, kraftigt konstrueret og med kantede linier.
 
Asus G53J er med andre ord bygget til at spille på. Derfor er udluftningen placeret bagpå, hvilket vi kan skrive under på er nødvendigt i en kraftig bærbar, som kører time efter time. Vi har flere gange måttet drikke lunken Cola med varme hænder efter lang kvalitetstid med bærbare, der blæser varm luft ud af siden.
 
Processoren er en dualcore Intel Core i5 460M på hele 2,53 gigahertz og hukommelsen er på 4 gigabyte DDR3. Processen er en såkaldt første generations i-processor fra Intel og således ikke en af de nyeste Sandy Bridge-processorer. Det kan man ærgre sig over, men samtidig skal man huske på, at prisen på under 9.000 kroner stadig gør G53J til et stærkt bud. Vil du vente på Sandy Bridge, hedder den kommende afløser G53Sw.
 
Læs mere om Sandy Bridge og ydelse her
  
Skærmen er på 15,6 tommer og af den blanke slags, der giver klare farver, men ikke bryder sig specielt meget om sollys. Opløsningen er på hele 1.920 x 1.080 pixels, hvilket i vores øjne er et minimumskrav på en moderne high-end bærbar. 
 

Harddisken er en glædelig overraskelse

Harddisken er en glædelig overraskelse. Der er tale om Seagates Momentus XT, som kombinerer et lille SSD-drev og en traditionel harddisk på 500 gigabyte, der snurrer med 7.200 rpm. Usynligt for brugeren tager Seagate-disken de mest brugte programmer som Windows-opstart, Word eller ofte brugte spil og flytter dem over til det lynhurtige SSD-drev.
 
Resultatet er at dine mest brugte data har den suveræne SSD-ydelse, men at du stadig får meget lagerplads til en fornuftig pris. Vores egne test af Momentus XT viser, at systemet også virker rigtigt godt i praksis. 
 
Til denne pris får du ikke Blu-ray med, men må nøjes med DVD.
 
Grafikken, som er en spillebærbars vigtigste element, varetages af et Nvidia Geforce GTX 460M grafikkort. Kortet klarer opgaven rigtigt godt til prisen i vores test og leverer 1.689 point i 3DMark11 med den såkaldte Performance-setting.
 
Hele Asus G53J drives af en Windows 7 Home Premium i en 64 bit udgave.
 
Håndledsstøtten forrest på maskinen er i øvrigt gummibelagt og derfor mindre belastende for de belastede gamerhåndled, der time efter time skal hvile der.
 
Både tastaturet og knapperne er gummibelagte og gode at røre ved. Vi kunne godt have ønsket os en lidt længere vandring på tastaturet, men det er ofte en smagssag. Dog finder vi, at piletasterne er en smule mindre, end hvad vi bryder os om, når der skal spilles, men det skyldes nok, at Asus har klemt et numerisk tastatur ind.
 
Samlet set efterlader Asus G53J et indtryk af en seriøst bærbar til folk med spillebehov, som samtidig er tilfredse med en skærmstørrelse på 15 tommer.
 
På ønskelisten er en opgradering til Intels Sandy Bridge processor, men kan du leve med den i øvrigt ret hurtige Core i5 460M, giver G53J dig rigtigt meget spillebærbar til prisen. 
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere