Til dig som ikke kan huske kodeord

Det myldrer med tjenester, som tilbyder at hjælpe dig med at holde styr på dine kodeord. Vi kigger nærmere på et par af dem.

Kan du huske dine kodeord, eller er du typen, der gemmer passwords skrevet ned på små lapper papir eller i et tekstdokument på skrivebordet?

I så fald skal du vide, at dine hemmeligheder nemt bliver set af nysgerrige øjne både cyberbaserede og menneskelige.

En anden udbredt uvane er at bruge det samme kodeord på tværs af mange systemer og websites. Her er mareridtsscenariet, at en uvedkommende gæst gennemskuer det ene password, der betyder, at samtlige kodeord er gættet.

Hvis det sker, så står alle døre åbne, og den uvelkomne indtrænger har pludselig adgang til hele dit liv - dit it-system, din e-mail, dine web-butikker, dit arbejde og dine finansielle data til web-bank og så videre.

Pas på password

Hvis ikke du er en haj til at huske mange forskellige kodeord, så kan det være en rigtig god idé at bruge Password Safe eller en af de andre lignende og gratis tjenester.

Password Safe holder styr på dine passwords på en nem og overskuelig måde.

Du kan administrere dine gamle passwords og lynhurtigt skabe nye, lagre, organisere, hente og bruge gode, komplekse passwords.

Når først du har fået lageret på plads, er dine brugernavne og passwords aldrig længere væk end et par klik.

Med Password Safe kan du organisere dine password, som det passer dig bedst. Eksempelvis kan de kategoriseres ved hjælp af bruger-id, kategori, hjemmeside eller placering.

Du kan vælge at gemme samtlige passwords i en enkelt password-liste (en krypteret password-database), eller du kan bruge flere databaser for at dele dine passwords i flere kategorier som for eksempel "privat" og "arbejde".

Når du bruger Password Safe, skal du skabe og huske et enkelt 'Master-password', der så giver adgang til den liste af brugernavne og passwords, du har liggende online.

Det lyder måske også lidt farligt, men er stadig meget bedre og sikrere end at gemme det hele i et dokument på skrivebordet, eller skrive passwords på små sedler rundt omkring.

I øvrigt er den her version af Password Safe open source og dermed gratis.

Andre lignende tjenester er Keepass Password Safe, som også er open source-baseret og dermed gratis at bruge for almindelige mennesker. Endelig kan tjenesten Logio Secure Password Organizer nævnes. Den drejer sig ligesom de to andre om at hjælpe med at huske og beskytte passwords, men Logio er i modsætning til de to andre ikke gratis.

PC World har downloaded og prøvet Password Safe, men ikke de to andre password-tjenester.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Danske Commodities A/S

Procurement manager

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere