Prøvekørt: Sådan virker Sony Ericssons Playstation-mobil

Sony Ericssons længe ventede gamer-telefon Xperia Play imponerer ved første øjenkast, men der er enkelte skår i glæden.

Prøvekørt: Sådan virker Sony Ericssons Playstation-mobil

Sony Ericsson er efterhånden en garvet rytter på mobilmarkedet med en del mobiler i saddeltasken.

Nu har de så endelig kombineret mobilteknologien med konsolklassikeren Playstation i den nye smartphone Xperia Play.
På den ene side er der tale om en fuldblods-smartphone, der kører på styresystemet Android 2.3 (Gingerbread), men samtidig har den fået bygget en "mobiliseret" udgave af Sony Playstation's klassiske konsolkontroller ind i "kroppen", så spilentusiaster med hang til mere end Angry Birds kan få stillet lysten. 

Vi foretog en hurtig testkørsel af det hybride resultat, som kommer på det danske marked om to uger.

Behagelig styring

I forhold til de dedikerede spiltaster er Sony Ericsson sluppet godt af sted med placeringen, hvilket selvsagt er essentielt for en Playstation-telefon. Det betyder, at telefonen ligger ganske godt i hænderne, når man spiller.

Eneste feature der kan være problematisk i forhold til styringen er de klassiske 'L' og 'R'-knapper, som du kender fra fronten af Playstation-controllerne. De lægger sig forholdsvist tæt op ad bagsiden på skærmen, og alt efter hvordan ens hænder er skruet sammen, kan den placering måske være uheldig for nogle.  

Undertegnede fik mulighed for at afprøve det præinstallerede spil "Bruce Lee", som er et klassisk kampspil i stil med Tekken-serien. Det fungerede vældig godt, og selv om telefonen ikke rummer mere regnekraft end andre moderne smartphones, så imponerede grafikken.

Fire tommer skærmen på 854 x 480 pixel leverede et overbevisende billede med fine kontraster, men til forskel fra de andre nyheder i Xperia-serien, Arc og Neo, så er Play ikke udstyret med en Sony Mobile Bravia-engine, hvilket kunne have været rigtig spændende.

Overordnet set virker telefonen forholdsvis lækker og solid. Men det bliver en telefon, man køber for at spille, ikke for designet.  

En halvkvabset fætter

Det giver sig selv, at Xperia Play ikke er den mest 'slim' telefon på markedet. Den måler 16 mm i tykkelsen, hvilket er noget mere end for eksempel iPhone 4 med 9,3 mm og HTC Desire med 11,8 mm.

For nogen vil det helt sikkert virke voldsomt, men i forhold til hvad vi havde forventet, så er det lykkedes Sony Ericsson at få skabt en forholdsvis elegant telefon, alt taget i betragtning.
Vægten er landet på 175 gram, hvilket er 38 gram mere end iPhone 4, der til sammenligning vejer 137 gram.

Det er dog ikke noget, der generer, men ynder man at gå i stramme bukser, kan tykkelsen blive et irritationsmoment.
 
Pris i den højere ende
Det store spørgsmål i forbindelse med Xperia Play er selvfølgelig, hvorvidt det kan betale sig at smide penge efter den.

Noget af det, der bliver afgørende, er udbuddet af spil. Fra start medfølger seks spil, blandt andet Bruce Lee, Fifa 10 (inklusiv multiplayer) og Sims 3, og der vil være 50 tilgængelige på Android Market.

En præ-installeret applikation skal gøre det nemt at finde og downloade de spil, der er optimeret til Xperia Play. Sony Ericsson har her allieret sig med blandt andre EA Games og Gameloft. Sony Ericssons danske national account manager vurderede, at spil vil komme til at koste 37-60 kroner, hvilket lyder rimeligt. 

Til gengæld gættede han også på, at prisen vil ligge på omkring 4.200 kroner uden abonnement.
 
Det er mange penge. Især set i forhold til, at man i dag kan købe en Sony PSP for under 1400 kroner.

Selvfølgelig er det smart at have det hele i én integreret enhed. Men det betyder, at man får en temmelig stor telefon, hvor der er skåret ned på kamera- og skærmsiden i forhold til de andre Xperia-modeller.

I forhold til batteri er spilletiden angivet til fem timer og 35 minutter. Det bliver interessant at se, om det holder, for går den død midt på dagen, fordi man har spillet Fifa, er det knap så fedt.

Men med et udmærket gameplay og et spiludvalg, der tegner lovende, vil den helt sikkert begejstre nogle i gamer-segmentet, som også er den oplagte målgruppe til denne telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere