Se de mest hårdnakkede sikkerhedsmyter her

Jeg har intet, som en hacker er interesseret i, så jeg er sikker. Men passer det nu også? Læs om den og en stribe andre af de mest genstridige myter om it-sikkerhed.

Der findes mange myter, når det gælder sikkerheden på computeren, og selv om mange trækker smilene frem, så overlever de mest sejlivede myter år efter år og medfører store problemer.

Læs her om fem af de sikkerheds-myter, der bare nægter at dø.

Myte 1.

Jeg har intet, som en hacker kunne være interesseret i
Mange almindelige computerbrugere føler sig overbevist om, at deres data på pc'en kun har værdi for dem eller faktisk slet ikke er noget værd overhovedet, og at de derfor intet har at frygte og heller ingen grund til at gøre noget for at beskytte deres computer.

Der er tre problemer med den indstilling. For det første så er mange hackere komplet ligeglade med de data, der ligger på computeren. Hackeren er kun ude på at overtage kontrollen med den pågældende pc, fordi han kan bruge den kompromitterede computer som vært for malware eller til at distribuere spam.

For det andet kan det godt være, at der ikke ligger data af nogen betydning på din pc, men en angriber vil muligvis være i stand til at stjæle trivielle oplysninger som dit navn, adresse og fødselsdata og ad den vej stjæle din identitet. En stjålen identitet kan bruges til at tømme netkonti, købe dyre ting og bestille alt muligt til alle mulige som ren chikane.

Endelig er de fleste angreb automatiserede og ryger på enhver ubeskyttet computer uanset, hvad der ligger på den. Automatikken skelner overhovedet ikke mellem, om noget er værdifuldt eller ej.

Myte 2.

Jeg har antivirussoftware, så jeg er sikker
Antivirussoftware er en selvfølge på enhver computer og en god start, men beskytter langt fra mod alt. Nogle antivirusprodukter beskytter mod virus og ikke andet. De hverken opdager eller blokerer for spam, phishing-forsøg eller anden malware. Selv hvis du har investeret i en omfattende softwarepakke, der beskytter mod mere end bare vira, så skal den stadig opdateres jævnligt. Nye malware-trusler dukker op dagligt, og beskyttelse mod malware er kun så godt som den sidste opdatering. Husk også, at leverandørerne af sikkerhedssoftware hele tiden er et skridt bagud i forhold til at få opdateret deres produkter, så du er aldrig beskyttet mod de allernyeste malware-opfindelser.

Myte 3.

Sikkerhed er kun et problem, hvis jeg kører Windows
Microsoft har i høj grad haft sin del af sikkerhedsproblemer gennem årene, men det betyder ikke, at andre operativsystemer eller applikationer er usårlige. Selv om Microsoft-produkter er det største mål for hackere, så har Linux og Mac OS også deres bløde punkter. I takt med at alternative operativsystemer og webbrowsere får flere og flere brugere, så bliver de mere synlige mål for de grimme fyre og deres ondsindede aktiviteter. Faktisk sker det i stigende grad, at angribere går efter bredt brugte tredjepartsprodukter, der bruges på tværs af mange operativsystemer som for eksempel Adobe Reader.

Myte 4.

Min router har en firewall, så min pc er beskyttet
En firewall er super til at blokere for tilfældig uautoriseret adgang til dit netværk, og den vil også beskytte din computer mod et udvalg af trusler. Ikke desto mindre har hackere for længe siden regnet ud, at den hurtigste vej gennem din firewall er ved at angribe dig gennem portene på din computer, der almindeligvis tillader data at passere uhindret. Som standard blokerer din firewall ikke normale datatransmissioner som eksempelvis web-trafik og e-post, og kun de færreste brugere har så meget styr på deres firewall, at de kan justere indstillingerne i forhold til, hvad der skal slippes igennem, og hvad der ikke skal.

Hertil kommer, at mange angreb i dag er web-baserede eller stammer fra et phishing-forsøg, der lokker dig til at besøge en ondsindet hjemmeside. Sådanne trusler beskytter din firewall dig ikke imod.

Myte 5.

Jeg besøger kun store, velrenommerede sites, så jeg har ikke noget at bekymre mig om
Det er klart, at du øger risikoen for, at din computer bliver inficeret med snask, når du bevæger dig omkring på den dunkle skyggeside af World Wide Web. Ikke desto mindre sker det jævnligt, at også de store velkendte hjemmesider bliver infiltreret. For eksempel har hackere haft held med at grave sig gennem sikkerhedsværkerne på sider som Apple, CNN, eBay, Microsoft, Yahoo - ja selv den amerikanske sikkerhedstjeneste FBI. Ofte kører hackerne 'cross-site scripting angreb' for at samle information om brugerne eller installere ondsindet kode på de computere, de besøger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere