Artikel top billede

Det bedste og værste ved Nokia og Microsofts bryllup

Microsoft og Nokia skal giftes og forenes i finske mobiltelefoner med Windows Phone 7. Men der er ikke garanti for, at de lever lykkeligt til deres dages ende. Se fem fordele og ulemper ved ægteskabet her.

Det bedste og værste ved Nokia og Microsofts bryllup

Microsoft og Nokia har netop annonceret deres fremtidige tætte samarbejde.

Det betyder, at Nokias Symbian-system på smartphones vil træde i baggrunden, og at langt de fleste smartphones fra Nokia vil komme med Microsofts Windows Phone 7.
 
Du kan læse mere om, hvordan samarbejdet vil foregå her.
 
Hvor meget, det på sigt vil betyde, er fortsat meget usikkert, og med Apples iPhone og Google Android-platform i rivende vækst og udvikling er mobilmarkedet og de indbringende musik- og app-tjenester et af it-branchens mest dynamiske områder.
 
Men én ting er sikkert:

Microsoft har tabt markedsandele med rekordfart og reelt stået uden for smartphonemarkedet en generation eller to - og set udefra har det virket, som om Nokias Symbian-system reelt havde overskredet sidste salgsdato på smartphones.
 
Et samarbejde, hvor Microsoft får en partner med ekspertise på hardware, og Nokia får en partner med en moderne mobilplatform, er derfor indlysende.
 
Men hvilke fordele og ulemper er der konkret ved ægteskabet mellem Microsoft og Nokia? Vi giver dig svarene på de næste sider.

Læs også:

Overblik: Her er planen, der skal redde Nokia.

Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand.

Google bejlede også til Nokia - men blev droppet.

Fem fordele

1. Microsoft og Nokia kan sammen hurtigere komme ind i kampen mod iPhone og Android, som har et kæmpe forspring.

2. Microsofts styresystem vil især appellere til mange virksomheder med integration til ERP, CRM-systemer samt Exchange og Sharepoint.

Nokia har også tidligere været stærkt repræsenteret i erhvervslivet.

3. Microsoft har hidtil kun udviklet softwaren og måttet satse på, at samarbejdspartnerne fik produceret noget anstændigt hardware.

Med Nokia får Microsoft et tæt samarbejde med en leverandør af hardware kvalitetstelefoner.

4. Microsoft har vist, at softwaregiganten kan skabe onlinetjenester med blandt andet filmudlejning til Xbox 360 og musikbutik til den mere ukendte Zune. 

5. Nokia ejer kortproducenten NAVTEQ, som leverer kort til blandt andet Garmin, og er dermed klart i front i forhold til udvikling af geo-tjenester, som de fleste venter bliver kæmpestort.

Læs også:

Overblik: Her er planen, der skal redde Nokia.

Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand.

Google bejlede også til Nokia - men blev droppet.

Fem ulemper

1. Der er stadig lang vej igen, før Microsoft og Nokia kan levere et sammenhængende app- og musik-system til telefonerne.

Nokia har haft flere tilbageslag, og Microsoft skar navnestrengen over til sit gamle system med introduktionen af det helt nye Windows Phone 7 system.

Samtidig skal alle iPhone- og Android-ejerne vinke farvel til deres eksisterende apps og andre tjenester, hvis de skifter til Windows Phone.

2.
Både Microsoft og Nokia er teknisk bagud i forhold til konkurrenterne: Microsofts styresystem er imponerende for sin alder, men har stadig børnesygdomme. 
 
3. Forrige generation af Microsofts Windows Mobile blev mast ned i telefoner i den lave ende af smartphonemarkedet.

Det skabte ringe telefoner og sure forbrugere, der stadig husker telefoner, der gik helt i stå. 
 
4. For at blive en succes skal Windows Phone 7 både appellere til erhvervslivets mere forsigtige it-afdelinger og de glade forbrugere, som lystigt klikker på programmer og links.

Det er sværere at balancere, end man tror. 
 
5. Apple og Google har et to-cifret milliardbeløb i dollar sparet op.

Med strategiske opkøb af for eksempel TomTom kan et af firmaerne hurtigt gøre sin position endnu stærkere.

Læs også:

Overblik: Her er planen, der skal redde Nokia.

Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand.

Google bejlede også til Nokia - men blev droppet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere