Artikel top billede

Sådan vil HP banke iPad med sin nye iPad-klon

Hewlett-Packard har udrullet selskabets bud på en tablet-pc, HP TouchPad, sammen med to nye smartphones. Se mere her.

Computerworld News Service: Hewlett-Packards nye tablet-pc og smartphone kører alle med den nye version af den webOS-software, som virksomheden kom i besiddelse af sidste år i forbindelse med opkøbet af Palm.
 
HP er måske nok bagude i forhold til en del af konkurrenterne på tablet-markedet, men Todd Bradley, der er executive vice president for HP's Personal Systems Group, understreger, at markedet stadig er meget ungt.
 
TouchPad minder fysisk om Apples iPad: Det er en slank sort enhed med 9,7 tommer touchskærm og en vægt på godt 700 gram.

HP håber, at enheden vil skille sig ud med sit webOS og den tætte integration, som HP siger, virksomheden kan tilbyde med andre produkter, der kører samme software, heriblandt telefoner, printere og med tiden også pc'er.
 
HP annoncerede desuden den nye smartphone Veer - en lillebitte telefon på størrelse med et kreditkort, som HP siger, indeholder samme muskelkraft som en smartphone i fuld størrelse.
 
Virksomheden annoncerede desuden Pre3, der er en opdatering til smartphonen Pre, som HP har målrettet de forretningskunder, der også gerne vil have adgang til det "sjov", der følger med en forbrugertelefon.
 
Veer bliver med en lancering til foråret det første produkt på markedet. Pre3 udkommer til sommer, sammen med Wi-Fi-versionen af TouchPad tablet-pc'en, som vil få sin debut på det amerikanske og på enkelte internationale markeder.
 
3G og 4G-versionerne kommer på et senere tidspunkt. Virksomheden gav ingen oplysninger om prisen på nogen af produkterne, som blev demonstreret i Fort Mason Center i San Francisco. 
 
Touchpad stjal rampelyset
HP gemte desuden en overraskelse til sidst - webOS vil med tiden skulle køre på pc'er, fortalte Todd Bradley. Han gav ingen nærmere detaljer og sagde, at HP vil skulle diskutere det mere indgående senere på året.

Det betyder ikke nødvendigvis, at HP vil sælge pc'er uden Windows, for virksomheden kan også vælge at tage enkelte webOS-komponenter og integrere dem for at skabe en synergieffekt mellem enhederne.
 
Men det produkt, der stjal rampelyset, var TouchPad. Den kører med en hurtig 1,2GHz dual-core Qualcomm Snapdragon-processor, den har en højopløsnings-skærm på 1024x768 og er 1,3 centimeter tyk på det bredeste sted.

Den indeholder et kamera på 1,3 megapixel og understøtter videoopkald på en måde, der minder om Apples FaceTime-feature.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere