Test: Tynd mus i imponerende design

Med Arc Touch har Microsoft skabt en mus med et innovativt design, der vækker opsigt. Men er musen mere end smuk - er den også funktionel? Få svaret i denne anmeldelse.

Test: Tynd mus i imponerende design

Der var engang, da hardware fra Microsoft lignede noget, som var designet af en livstræt ingeniør fra DDR.

Men beton-imaget er efterhånden sprængt væk, og Microsoft tilbyder i dag hardware, der i stigende grad matcher Logitech og andre producenter af tilbehør til computeren.

For par et år siden lancerede Microsoft Arc Mouse, som vi var ganske begejstrede for, og nu er drengene fra Redmond klar med en ny version, som vi har fået fingre i.

Kræver tilvænning

Den nye udgave hedder Arc Touch og udmærker sig ved at være særdeles tynd. Faktisk er den så tynd, at den er bøjet i en bue, der efterlader et lufthul mellem den forreste del og den bagerste del.    

Det er lidt ligesom at holde om "skelettet" på en mus, der mangler kød og blod - eller rettere plastik.

Derfor er det en meget anderledes følelse at manøvrere musen rundt på skrivebordet, og det kræver tilvænning. Man sidder ganske enkelt tilbage med en følelse af upræcished, fordi Arc Touch er så petit.  

Det kræver også tilvænning, at scrollhjulet ikke er synligt. Ganske elegant skal du blot lade pegefingeren glide hen over den plads, hvor et scrollhjul normalt befinder sig.

Så siger musen en lyd, ligesom der scrolles, men det føles alligevel noget mærkeligt, at der ikke er noget synligt, fysisk hjul, der drejer rundt for enden af pegefingeren.

Lækker gummi

Bagenden af musen er udført i et behageligt gummimateriale, hvor håndfladen hviler, mens der er plastik på spidsen af musen, hvor fingerspidserne arbejder.

Vi kan dog ikke slippe for fornemmelsen af at have mistet lidt kontrol over cursoren, selv om den egentlig reagerer fint på vores kommandoer.

Arc Touch forbindes til computeren trådløst via USB. Der følger en minimalistisk USB-nøgle med musen, og den sættes i computeren.

USB-nøglen er - ligesom hos mus fra konkurrenten Logitech - så lille, at den stikker under en centimeter ud fra din pc.

Det er praktisk, hvis du har koblet musen til en bærbar, som ofte skal op og ned af en taske.

Som en smart detalje kan den lille USB-nøgle sættes fast på undersiden af Arc Touch, hvis du skal have den med farten. Det er en magnet, der holder fast på USB-nøglen, og umiddelbart virker den til at gøre et udmærket stykke arbejde.

Vi kan dog frygte, at USB-nøglen skubbes af magnetbagsiden, hvis musen eksempelvis får sig en rundtur i bunden af en rygsæk.

Til direktørens skrivebord

Det er også muligt at folde musen ud af sin buede facon. Du griber om bagenden og vrider den opad: Voila. Nu er musen flad som en pandekage. Samtidig slukkes der nu automatisk for strømmen, og de to AAA-batterier, som Arc Touch har i maven, får en pause.

Igen en smart detalje, men desværre kan musen ikke komme uden om, at den ergonomisk ikke er noget vidunderapparat.

Det er groft sagt ikke nogen arbejdsmus, men snarere en direktørmus. Den ser godt ud på skrivebordet takket være sit design og fungerer udmærket i små doser, når man først har vænnet sig til dens facon.

Men hvis Arc Touch skal bruges mange timer hver dag, er det ikke nogen fantastisk oplevelse. I stedet kan det anbefales at sætte musefælden op for at fange en billigere og mere funktionel model.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere