Artikel top billede

Prøvekørt: Sådan virker Sony Ericssons Android-frækkert

Sony Ericsson har endelig fat i den lange ende med firmaets kommende smartphone, Xperia Arc. Vi har haft mobilen i hænderne.

Sony Ericsson på vej med sit første rigtige Android-hit

Svenskjapanerne hos Sony Ericsson har haft mere end svært ved at imponere os med deres smartphone-modeller over de sidste par år.

Der var store forventninger til Xperia-modellerne med Googles Android-platform, men hverken den fysiske udformning eller softwaren indeni har været noget at skrive hjem om.
 
Indtil nu. På Sonys stand på CES 2011-messen i Las Vegas stødte vi nemlig på den næste smartphone fra Sony Ericsson: Xperia Arc.

Den kommer i løbet af foråret og lokker med et banebrydende industrielt design, en lækker, stor skærm og Googles nyeste version af Android-operativsystemet; 2.3.

Godt bygget

Som navnet antyder, er mobilen let buet og er blot 8,7 millimeter på midten. Den er udstyret med en 4,2-tommer berøringsfølsom skærm med 840 x 480-pixel opløsning, som Sony Ericsson selv kalder for "Reality Display." 

Den har også to mikrofoner for bedre lydkvalitet, når du snakker, og på bagsiden gemmer der sig et 8-megapixel kamera, der også skyder video i 720p HD-opløsning. Desværre er der ikke et frontkamera, så du kan godt glemme alt om videochat via Skype eller Google Talk.
 
Vi spenderede en længere seance med mobilen i hænderne, og kom væk seriøst imponerede. Designet er i top, og Arc føles herligt tynd og elegant både i lommen og i hånden.

Den føles meget let og lader ikke til at have særlig meget metal i konstruktionen. Det kan potentielt blive et problem, hvis du er typen, der har det med at tabe sin mobil på sten og asfalt, men det må tiden jo vise.
 
Det er altid svært at vurdere skærmkvaliteten, især på et messegulv, men Arc lod til at have stærke, klare farver og flotte sorte nuancer.

Indeni sidder en 1-gigahertz SnapDragon processor fra Broadcom, og selv om den ikke kan prale af to kerner som eksempelvis Nvidia Tegra 2-chippen i LG Optimus 2X, virkede apps, websurfing og menunavigering med fremragende hastighed på Android 2.3.

Kobl den til fladskærmen

Mobilen har MicroHDMI-udgang, og Sony Ericsson smider et kabel med i pakken. Det betyder, at du vil være i stand til at koble den til stuealtret og surfe nettet i storformat eller tjekke videoer og fotos. Det er god stil.
 
Vi er også begejstrede over, at den gamle Mediascape-applikation er blevet smidt på porten og i stedet erstattet af en widget, der giver dig hurtige genveje til forskellige medier.
 
Det er endnu uvist, hvornår Sony Ericsson Xperia Arc ryger ud på butikshylderne, og hvad den vil koste, men vi fik at vide, at demonstrationsmodellerne også vil være at finde på Mobile World Congress i Barcelona til februar. Vi regner med at se færdige modeller i løbet af marts eller april. 

Læs også:
Knivskarp Android-frækkert fra Sony Ericsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere