Se de 10 bedste snyde-videoer fra 2009

Find popkornene frem og smid benene op på skrivebordet. Vi er klar med en top 10 over de bedste virale videoklip fra 2009. Se de sjove, vilde og mærkelige film her.

Se de 10 bedste snyde-videoer fra 2009

Du kender det sikkert godt. Du spotter et sjovt eller helt utroligt videoklip og sender det til dine venner. De ser klippet og sender det videre til deres bekendte.

I løbet af ingen tid kan et klip på eksempelvis YouTube derfor opnå enorm popularitet.

Det har de store multinationale firmaer naturligvis luret, og derfor bruges der mange ressourcer på at skabe såkaldte virale videoer, hvor et brand eller et produkt bliver koblet sammen med handlingen i et sjovt, mærkeligt eller underholdende videoklip på nettet.

Ofte på en let skjult måde.

Denne form for reklame skulle være langt mere effektiv, da videoen ikke er noget, du skal sluge sammen med popcornene i biografen eller med middagsmaden foran fladskærmen.

De kritiske parader er begravet i tastaturet, fordi du har fået videoklippet sendt fra en af dine venner med beskeden:

- Hold op, det her skal du bare se. Det er for vildt!

Websiden Mashable.com har kigget tilbage på 2009 og fundet de 10 mest innovative, virale videoer.

Nogle af klippene har allerede været bragt i løbet af året på Notesbloggen på pcworld.dk, men de er klart et gensyn værd.

På listen findes også eksempler på helt almindelige mennesker, der skaber en video, som bliver en sensation og får sit helt eget virale liv.

Smæk benene op og læn dig tilbage i kontorstolen. Det er tid til at se nogle af årets mest bemærkelsesværdige videoklip fra nettet.

10. Sådan et bryllup har du aldrig set før

Lige meget hvor mange bryllupper, du har været til, så har du nok ikke set et som det her.

Det begynder egentlig meget normalt, men pludselig går det amok, og på vej op mod alteret danser brudgom, brudepiger og brud. Det hele er stramt koreograferet, og folk i kirken er målløse.

Videoen røg på nettet og blev et hit. Musikken, der blev brugt, havde de ikke rettighederne til, men i stedet for at få den succesfulde video fjernet, lod Sony den blive på nettet.

Det er kunstneren Chris Brown, nok ikke så ked af. Hans sang Forever har siden klaret sig ganske godt. Videoen er set 33 millioner gange på YouTube...

9. Grib en bærbar med røven

MSI's nyeste bærbare computere hører til den nye X-series og er temmelig tynde.

Faktisk er computerne så tynde, at de kan sidde fast mellem ballerne. I hvert fald hvis man skal tro denne lidt mærkværdige video, hvor en flok gutter i stramtsiddende tøj kaster bærbare computere efter hinanden. MSI står bag videoen, der er set over to millioner gange på YouTube.

8. Når en baby danser...

Lille Cory på 13 måneder blev et hit på nettet i det forgangne år, da en video med babyen dukkede på YouTube.

Han stod foran et fjernsyn, der viste en musikvideo med Beyonce, og dansede røven ud af bleen.

Corys far var ikke sen til at vende videoens succes til cool cash. Han oprettede websiden singlebabies.com, hvor det er muligt at donere penge til Corys uddannelse og købe t-shirts samt klistermærker med logoer af knægten, der danser foran fjernsynet. Cory har fået omtale på CNN, Time, MSN og mange, mange andre steder.

7. Sangen fra den bitre passager

Flyselskabet United smadrede musikerens Dave Carools guitar under en flyvetur. Da firmaet ikke ville reparere guitaren, og sagsbehandlingen trak ud, greb Dave sin nyindkøbte guitar og skrev en klagesang.

Den blev et gigantisk hit på nettet og viser, at virale videoer også kan være et magtfuldt instrument for forbrugere, der er blevet behandlet dårligt.

Angiveligt fik United endnu flere klagesager, efter sangen hittede på nettet. Så Dave var nok ikke den eneste, der følte sig dårligt behandlet.

6. Den usynlige mobil fra Samsung

Folk på internettet er nysgerrige, og det var Samsung godt klar over, da firmaet skabte reklamefilmen for en ny kameramobil med HD-kamera.

Videoen ligner en hjemmeoptagelse og viser, hvordan telefonen pludselig kan blive usynlig, mens den filmer ind i et spejl! Det skabte stor debat på nettet, og Samsung fik massevis af omtale.

Nå ja, tricket er i øvrigt afsløret. Se det her.

5. Hæslig reklamefilm fra Microsoft

Gutterne fra Redmond har måske været intet mindre end geniale, da de smed en hæslig reklamefilm for Windows 7 på YouTube.

Hold en fest for Windows 7, lød budskabet, og en flok overgearede personer ævlede i tåkrummende vendinger løs om, hvor sjovt det var.

I dag er videoen set over en million gange, og der er produceret adskillige plagiater, der gør grin med originalen (se dem her). Microsoft har fået massiv omtale takket være videoen, selv om den er gyselig. Godt gået.

4. Kreativ reklame for kreativt firma

Amerikanske Boone Oakley har skabt en underholdende og interaktiv YouTube-video, der på en kreativ måde fortæller, hvor kreativ reklamefirmaet egentlig er. Ikke nogen nem opgave. Men Boone Oakley klarer det flot. Ja, videoen slipper endda af sted med et mord…

3. Sjov på trappen

Kan det være sjovere at tage trappen i stedet for rulletrappen?

I ly af natten omdannes en trappen ned til en togstation i Stockholm til et gigantisk klaver. Trappetrinnene siger lyde, når man går på dem, og det skaber naturligvis opmærksomhed. Derfor må rulletrappen ved siden af hurtigt se sig affolket.

Videoen er set ni millioner gange på YouTube og er en del af The Fun Theory, som Volkswagen står bag. Måske fordi det også er lidt sjovere at køre Golf GTI end Citröen Berlingo…

2. En lang kærlighedshistorie uden ord

Normalt er virale videoer korte, men Signs skiller sig ud.

Den er på hele 12 minutter, men alligevel er den utrolig fængende.

Der siges kun få ord i filmen, der handler om en kontormedarbejder, som ikke rigtig har held med kærligheden lige indtil...

Schweppes står bag Signs, og læskedrikken spiller naturligvis også en lille rolle.

1. Sindssyge trick på cykel

Som en ren akrobat forcerer Danny MacAskill plankeværker, træer og mure på sin lille trickcykel. Stuntene ser spektakulære ud, og man tænker straks:

- Hvordan gør han det!

Videoen har fået massiv opmærksomhed, og det generer nok ikke inspiredbicycles.com, der står bag filmen. Alene på YouTube er den set næsten 13 millioner gange, og det må siges at være ret god reklame for websiden, der sælger cykeludstyr.

Ifølge hjemmesiden er Danny MacAskill i øvrigt netop kommet til skade og har brækket sit kraveben. Når man ser videoen, er man heller ikke i tvivl om, at det kræver hårdt arbejde - og en del ture i asfalten - at blive så god til at køre på cykel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere