Sådan får du ryddet op i ikonerne

Synes du, at der er for få - eller for mange - ikoner på proceslinjen? Lær her, hvordan du tilpasser visningen af ikoner.

Sådan får du ryddet op i ikonerne

Meddelelsesområdet i Windows 7 indeholder både system- og programikoner.

Systemikonerne er f.eks. Ur, Lydstyrke, Netværk, Løsningscenter og Strøm, mens programikonerne primært giver adgang til indstillingerne af de programmer, der starter op sammen med Windows og kører i baggrunden på din computer, f.eks. dit antivirusprogram, Windows Live Messenger og hvad du nu ellers lige har kørende i baggrunden.

I tidligere versioner af Windows, specielt i Windows XP, voksede antallet af ikoner i meddelelsesområdet, i takt med at du installerede nye programmer. Det betød, at der efterhånden blev mindre og mindre plads til at vise programknapperne for de kørende programmer.

Det skyldes, at det ikke var muligt i Windows XP at skjule de inaktive meddelelsesikoner i meddelelsesområdet.
 
Færre ikoner i Windows 7
Det blev først muligt i Windows Vista, og Windows 7 er blevet endnu mere restriktiv med, hvornår meddelelsesikonerne vises i meddelelsesområdet, hvilket er meget heldigt, da proceslinjen i Windows 7 nu ikke kun indeholder programknapper til de programmer, du har kørende på computeren i øjeblikket, men også kan indeholde programknapper, der fungerer som genveje til de oftest anvendte programmer.
 
Det kan imidlertid godt være et problem, at Windows 7 er så nærig med at vise meddelelsesikoner - specielt hvis du har behov for at åbne det program, der hører til meddelelsesikonet eller for en funktion i programmet, du kan åbne ved at højreklikke på meddelelsesikonet og vælge funktionen i genvejsmenuen.

Det gælder f.eks. muligheden for at åbne en ny margennote i OneNote. Det kræver ligesom at du har adgang til OneNote-ikonet, for at du kan højreklikke på det.

Ja, du kan selvfølgelig klikke på Vis skjulte ikoner-knappen forrest i meddelelseområdet. Så åbnes en jumpliste med alle tilgængelige meddelelsesikoner. Men i længden kan du spare et museklik, hvis nu OneNote-ikonet altid var synligt i meddelelsesområdet.

Tilpas visningen af meddelelsesikoner

Og naturligvis kan du tilpasse visningen af meddelelsesikonerne. Du kan tilmed tilpasse visningen for hver enkelt meddelelsesikon, så det enten vises altid, når der er aktive meddelelser, eller aldrig vises.

Det gør du ved at klikke på Tilpas-genvejen nederst i meddelelsesikoner-jumplisten - den du åbnede ved at klikke på Vis skjulte ikoner-knappen først i meddelelsesområdet.

Trin for trin: Tilpas ikonerne

Sådan styrer du, hvad der vises i meddelelsesområdet yderst til højre på proceslinjen i Windows 7.

1. Åbn Ikoner i meddelelsesområdet 

 

2. Tilpas visningen

3. Slå systemikoner til eller fra

4. Tilpas visning af systemikoner

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere