Artikel top billede

Open source-guruen Stallman: Chrome OS er farlig

Open source-guruen Richard Stallman er mildest talt ikke begejstret for Googles nye styresystem Chrome OS. Se hvorfor her.

Læs også:

Her er Googles nye Chrome-laptop - se den her.

Sådan fungerer Googles Chrome-laptop

Googles nye styresystem Chrome OS får hårde hug fra Richard Stallman, stifter af Free Software Foundation og styresystemet GNU og verdensberømt open source-guru, skriver den britiske avis The Guardian.

Han mener, at Chrome OS, som du kan læse mere om her, mest af alt ligner en plan, der skal "skubbe folk ind i skødesløs" anvendelse af it.

Richard Stallman er ikke just begejstret for cloud computing.

For to år siden advarede han i skarpe vendinger mod cloud computing, som han mente var "værre end dumhed," fordi det ville medføre et tab i kontrollen over data.

Ifølge Guardian siger han nu, at hans bekymring er vokset betragteligt på grund af lancerinngen af Googles Chrome OS-styresystem, der er baseret på GNU/Linux og designet til at opbevare mindst mulig data på selve computeren.

Mister kontrol

Det betyder, at data sendes til Googles sky af servere, som ingen ifølge Richard Stallman ved hvor befinder sig.

Konsekvensen er ifølge Richard Stallman, at man risikerer at miste rettighederne til sine egne data, hvis de lagres på fremmede maskiner.

"I USA skal politiet fremvise en ransagningskendelse, hvis det skal have fingre i dine data på din egen maskine. Men politiet kan bare uden videre tage data, de befinder sig på en virksomheds server," siger han.

Læs også:

Her er Googles nye Chrome-laptop - se den her.

Sådan fungerer Googles Chrome-laptop

Banebrydende open source-projekt fylder 25 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere