Her er årets 20 mest spændende produkter

Hvilke produkter var de største positive overraskelser i 2009? Vi har samlet årets mest spændende produkter til dig lige her.

Her er årets 20 mest spændende produkter

2009 bød på en mængde spændende produkter, selv om finanskrisen forsøgte at trække stikket på it-udviklingen undervejs.

Microsoft serverede sit nyeste styresystem, Windows 7, som ser ud til at rette op på det salgsmæssigt mislykkede Windows Vista. Vi så nye fladskærme, der kunne gå på nettet og tale med hjemmenetværket.

Googles mobile styresystem, Android, fik en flot start og ser ud til at flytte ind i endnu flere telefoner i det kommende år.

2009 bød også på store fremskridt for digital fotografering, hvor Canon og Nikon kæmpede hårdt om at lancere de vildeste topmodeller med avancerede funktioner.

Vi har kigget tilbage på et spændende it-år og har fundet de 20 største positive overraskelser frem. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

1. Microsoft tilbage med stil

Windows 7

Efter at have floppet med Windows Vista er Microsoft nu tilbage med et styresystem, der er værd at installere på sin computer. Windows 7 er fyldt med forbedringer, der ikke handler om grafisk lir, men i højere grad om at give brugeren en bedre oplevelse foran pc'en. Mest bemærkelsesværdigt er skrivebordet, som har fået hel ny make-up. Blandt andet er proceslinjen redesignet med større og flytbare ikoner. Det skal gøre det nemmere at komme i gang med programmer og få adgang til mapper uden alt for mange tastetryk.

Pris: 1.339 kroner (Home Premium)

Læs mere her

2. Superlækkert LED-tv fra Samsung

Samsung LED UE40B7050

Samsung LED UE40B7050 er en fornøjelse at have i sin stue. Billedet er fantastisk, lyden i top, og de indbyggede avancerede funktioner gør dig nærmest afhængig af at sidde med fjernbetjeningen konstant. LED-teknologien er naturligvis en mellemstation på vej mod OLED, og har man lige investeret i et nyt plasma- eller LCD-tv, så er det ikke oplagt at gå ud og købe Samsungs LED-modeller. Men har man ikke tid til at vente på OLED, så er Samsungs LED nok et af de bedste fjernsyn på markedet lige nu.

Pris: 12.500 kroner

Læs mere her

3. Google-telefon med fede funktioner

HTC Hero

HTC Hero er en mobiltelefon ud over det sædvanlige. Den har GPS, WiFi, kamera og en masse andre avancerede funktioner. Mest bemærkelsesværdigt er det, at den har Android ombord - Googles styresystem til mobiler - og det fungerer virkelig godt. Telefonen har en lækker integration med nettet, sociale tjenester, lokationsbestemte vejrudsigter og nem synkronisering af din kalender, mail og kontakter. De mange muligheder og intensiv brug tærer dog på batteriet, som ofte skal have kunstigt åndedræt i en stikkontakt. Alt i alt er HTC Hero en lækker mobil, der fortjener en plads i inderlommen.

Pris: 3.600 kroner

Læs mere her

4. Skarpskyder fra Canon med 21 megapixel

Canon EOS 5D Mark II

Nikon var først til at lancere et DSLR-kamera med videofunktion, men Canon har nu taget skridtet fuldt ud ved at gøre det muligt at optage både perfekte stills og super video i fuld HD-kvalitet. Med Canon EOS 5D Mark II sidder stillbillederne lige i øjet, og det samme gør videooptagelserne. Så hvis man er seriøs amatør eller pressefotograf med behov for også at kunne optage levende billeder i super kvalitet, er Canon EOS-5D Mark II absolut et godt valg. Spejlreflekskameraet tager fotos i en opløsning på 21 megapixels.

Pris: 16.500 kroner.

Læs mere her

5. Fornuftig iPhone 3Gs med turbo

Apple iPhone 3Gs

iPhone 3Gs leverer den måske bedste og mest intuitive telefonoplevelse på markedet. Det hele fungerer og spiller sammen på den måde, som Apple-produkter nu engang gør. Den vil især blive et hit blandt brugere, der allerede befinder sig godt i Apples økosystem af styresystemer, maskiner og iTunes. På den måde er iPhone blot den naturlige forlængelse af oplevelsen, og den fungerer også fremragende i samspil med pc og Outlook. I forhold til forgængeren har telefonen hurtigere processor og er hurtigere til at downloade data.

Pris: 5.300 kroner

Læs mere her

6. Imponerende og superstille mini-pc

Fit-PC Slim

Fit-PC Slim er en speciel pc til specielle behov. Computeren vejer blot 380 gram, og den er ti centimeter bred og 11 centimeter lang. Den er med andre ord en miniput, og den er kun tre centimeter tyk. Trods sin størrelse kan den køre Windows XP, og den er stille som en ninja i strømpesokker. Til gengæld har maskinen ikke voldsomt mange kræfter, og det hæmmer funktionaliteten. Computeren er dog udmærket til tekstbehandling, chatprogrammer og netsurf. Den lille pc kan snildt bruges som makker til fladskærmen i stuen.

Pris: 2.860 kroner

Læs mere her

7. Den ultimative fladskærm til filmfolket

Philips' Cinema 21:9

Nu har vi lige vænnet os til 16:9-formatet, og så kommer Philips på banen med sit Cinema-fjernsyn i formatet 21:9. Det aflange fjernsyn matcher det format, som vises i biografen. Dermed slipper du for sorte bjælker, når dine Blu-ray-film ruller hen over skærmen i lækker HD-kvalitet, og du får en "ægte" biograffornemmelse. Med et prisskilt på 40.000 er fladskærmen målrettet virkelige entusiaster, der gerne bruger tusindvis af kroner på at indrette den perfekte hjemmebiograf med popcornmaskine og bløde lænestol med rødt betræk. Philips' Cinema 21:9 er i øjeblikket den ultimative fladskærm til filmfolket.

Pris: 40.000 kroner

Læs mere her

8. Suveræn billedkvalitet fra Nikon

Nikon D3x

Det er ikke kun ergonomien, der er i top med Nikon D3x. Det er billedkvaliteten så sandelig også. Med sine 24,5 megapixels præsterer Nikon D3x vel nok øjeblikkets bedste billedkvalitet i sin klasse. Den er ganske enkelt imponerende, og spejlreflekskameraet henvender sig primært til opgaver såsom mode, portræt, natur og ikke mindst feature, når de professionelle fotografer slår sig løs. Med D3x om halsen er man klar til at lave perfekte skud under langt de fleste forhold, men det kræver også investering i de nyeste og allerbedste objektiver.

Pris: 38.000 kroner

Læs mere her

9. Lækkert tastatur fra Microsoft

Microsoft Wireless Comfort Keyboard 5000

Microsofts hardwaredivision er ikke altid sluppet godt fra at designe mus og tastaturer, men med Wireless Comfort Keyboard 5000 rammer gutterne fra Redmond plet. Tastaturet er udstyret med en dejlig blød håndledsstøtte, der består af rillet plastik, som er meget behageligt at lade håndfladerne hvile på. Selve tastaturet er let kurvet og ligger i en prisklasse omkring 500 kroner. Til den pris får du et pænt designet, ergonomisk tastatur, der er godt at arbejde med, og som ikke larmer ret meget. Der følger en buttet mus med tastaturet, og den er ligesom sin tastatur-makker et herligt bekendtskab.

Pris: 499 kroner

Læs mere her

10. Perfekt kamera til HD og fotos

Canon Legria HF S10

Canon Legria HF S10 er videokamera og stillkamera i et: Altså en dobbeltløbet fætter der kan bruges til at optage video og almindelige fotos. Det er set før, men ofte har det været forfærdelig dårligt gennemført. Mens videodelen i mange kameraer har været i top, så har fotodelen nærmest været fuldkommen værdiløs og i dårligere kvalitet end billeder fra en mobiltelefon. Men med Legria HF S10 har Canon skabt en model, der forener foto og video i virkelig høj kvalitet. Det er ganske enkelt et genialt kamera til ferie og fest.

Pris: 10.000 kroner

Læs mere her

11. Luksusbærbar med 16 gigabyte ram

HP ENVY15

Fuck finanskrisen. Det må være budskabet fra HP med lanceringen af ENVY15. En 15,6 tommer stor bærbar, som er smækfyldt med den nyeste og bedste hardware. Til gengæld er prisen også sendt på himmelflugt. Under motorhjelmen gemmer sig en toptunet Intel Core i7 processor, og der er plads til op mod 16 gigabyte ram. Desuden kan der sættes dobbelt harddisk i krabaten, eksempelvis to SDD-drev på 500 gigabyte. Windows 7 er installeret på maskinen, som også har et potent ATI Mobility Radeon HD 4830 grafikkort, der kan trække spil og avanceret videoredigering.

Pris: fra 13.999 kroner (for den billigste konfiguration)

Læs mere her

12. Billige højttalere med suveræn lyd

Altec Lansing Expressionist Bass

Altec Lansing har bedrevet et superbt sæt højttalere, der designmæssigt nok ikke vil falde i alles smag. Designet er dog med til at give en glimrende ydelse, hvor diskanten "skydes" ud i rummet, mens enhedernes bas nærmest hamrer ned i bordpladen - men uden at resultere i klirrende højttalere og knirkende lyde, naturligvis. Det er svært at finde tilsvarende fyldig oplevelse i samme prisklasse, og der er som sådan ingen ydelsesmæssige minusser at finde ved sættet. Du kan uden problemer koble din DAB-radio eller din MP3-afspiller til højttalerne.

Pris: 699 kroner

Læs mere her

13. Avanceret GPS-ur til seriøse sportsfolk

Garmin Forerunner 310XT HRM

Garmin har opdateret sin ældre, men populære 300-serie. Det sker med Forerunner 310XT HRM, der af udseende minder om sin efterhånden noget gamle forgænger, Forerunner 305. GPS-uret til den aktive sportsmand måler 5,4 gange 5,6 centimeter, og det er 1,9 centimeter tyk. Det er altså noget af en klods, og vægten er 72 gram. Til gengæld kan uret have GPS'en aktiveret i 20 timer, og dermed skulle det være muligt at gennemføre en ironman og under hele løbet modtage data om alt fra puls, distance og hastighed. Alle data kan også smides ind i computeren efterfølgende og vises frem i smarte, grafiske oversigter.

Pris: 2.999 kroner

Læs mere her

14. Lille mediecenter hænger bag på fladskærmen

EeeBox PC EB1501

Målene på EeeBox PC EB1501 er beskedne, men ydelsen er i orden. Mediecenteret er udstyret med Intels dobbeltkerne Atom-processor og Nvidia Ion for så vidt angår chipset og grafik. Dermed er det parat til at håndtere film og video, spille musik og se billeder. Da mediecenteret ikke er særligt stort og blot vejer 1,2 kilo, kan det monteres på bagsiden af fladskærmen. Du kan dermed læne dig tilbage i sofaen og surfe løs på dit 42 tommer tv. EeeBox PC EB1501 kører Windows 7 Home Premium Edition og har trådløst netværk og forbindes til fladskærmen via HDMI-kabel.

Pris: 3.399 kroner

Læs mere her

15. Smart batteri holder liv i elektronikken

BatteryGeek PPS130

Vil du være helt sikker på at have juice på din bærbar og din mobil i lang tid uden kontakt til en stikkontakt? I så fald skal du have fat i eksternt batteri, og et oplagt valg er BatteryGeek PPS130. Det har 14 forskellige stik, der matcher din elektronik, og batteriet kan levere strøm fra 3 til 28 volt. Med en vægt på et kilo er det ikke en handy løsning at have med i tasken hele tiden, men med lidt planlægning bliver det et fantastisk stykke tilbehør, der kan give selv en stor og krævende gaming-laptop liv nok til at klare en hel dag på farten.

Pris: 400 dollar (cirka 2.000 kroner)

Læs mere her

16. Giv dine gamle fotos nyt digitalt liv

CanoScan LiDE 700F

I stedet for at lade de gamle billedalbummer blive dækket af et tommetykt lag støv, der vil tvinge enhver astmatiker i knæ, kan du give billederne nyt liv. Med scanneren CanoScan LiDE 700F får du nemlig de gamle billeder ind på computeren, hvor de kan deles med venner og familie. Scanneren er slank og vejer lige under to kilo. Det er altså en letvægter, der er nem at flytte rundt på i hjemmekontoret, og du får ikke en rygskade, hvis den skal med på farten. Samtidig slipper du for at jonglere med en klodset strømforsyning, da Canons CanoScan LiDE 700F blot skal forbindes til computeren via USB-kabel. Genialt!

Pris: 999 kroner

Læs mere her

17. Fræsende hurtig Mac Pro 4

Mac Pro 4.1

Specifikationerne er i top på Mac Pro 4.1, som er Apples bud på en arbejdsstation med seriøse hestekræfter. Kabinettet er kanontungt, men til gengæld er indersiden meget veldesignet. Her kan du godt glemme alt om kabelbundter og rod. For hardwaren er perfekt på plads og i faste rammer, og der er en fin dæmpet skuffe til harddisk. Computeren har hele otte processorkerner og seks gigabyte ram. Derfor er maskinen suveræn til avanceret video- og billedredigering, og det er uden tvivl himmerige for ægte Apple-fans.

Pris: 24.000 kroner

Læs mere her

18. Endelig ordentlig kvalitet på fladskærmen

Digitalt tv

2009 blev året, hvor digitalt tv for alvor slog igennem. Det analoge tv-signal blev aflivet i november, og nu er der ingen undskyldning for ikke at få flotte, levende billeder på fladskærmen i stuen. 2009 viste også, at fladskærmen i fremtiden bliver langt mere end blot et tv - det bliver familiens underholdningscentral, som samler internet, hjemmenetværk og tv-kanaler.
Trenden går mod stadig tyndere fjernsyn, hvor især LED-teknologien dominerer i øjeblikket. De første fladskærme med 3D i HD blev også vist frem i år, men det bliver først i 2010, at de er på plads ude i butikkerne.

Læs mere her

19. Smart HD-afspiller til din fladskærm

WD TV Live HD

Med WD TV Live HD får du nemt afspillet dine videofiler og billeder på fladskærmen i stuen. Den lille boks æder alverdens filformater, som du kan koble til via USB-nøgle eller ekstern harddisk. Det er også muligt at hente indhold over hjemmenetværket, eksempelvis fra den stationære computer i kontoret eller et NAS-drev. En internetforbindelse gør desuden WD TV Live HD i stand til at afspille indhold fra YouTube og Flickr. Alt i alt sørger boksen for at blande en lækker mediesuppe af internet, hjemmenetværk og fladskærm.

Pris: 999 kroner

Læs mere her

20. Hurtigt og lydløst SSD-drev

Intel 160 gigabyte SSD 2. generation (X25-M G2)

De er dyre, men ingen kan slå de små SSD-drev, når det kommer til hastighed. Især ikke Intels nyeste generation, populært kaldet X25-M G2. Den største forandring er, at produktionsprocessen er skrumpet til 34 nanometer mod den tidligere generations 50 nanometer. X25-M G2 er omkring 20 procent hurtigere end den første generation SDD-drev. I forhold til en mekanisk harddisk er fordelene, at SSD-disken er hurtig, kun bruger lidt strøm, ikke bliver varm og er 100 procent lydløs. Til gengæld er prisen i den absolut dyre ende.

Pris: 3.000 kroner

Læs mere her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere