Som om stifteren af web-sladrehanken Wikileaks, Julian Assange, ikke har nok at kæmpe mod i form af pres fra alverdens regeringer, genstridige samarbejdspartnere og sine egen voldtægtssag.
Nu møder han oven i købet hård intern kritik fra sine egne Wikileaks-kolleger, der beskylder ham for topstyring af Wikileaks.
Faktisk er kritikken af den medieombruste Julian Assange så hård, at en gruppe medarbejdere i whistleblower-organisationen på grund af et mislykket forsøg på at få Julian Assange til at træde tilbage bryder med Wikileaks, og på mandag starter deres eget site med navnet Openleaks.
Det skriver Dagens Nyheter.
Arbejder med teknikken
"Vores langsigtede mål er at opbygge en stærk, gennemsigtig platform til at støtte whistleblowere - både teknisk og politisk - og samtidig tilskynde andre til at starte lignende projekter," udtaler en anonym medarbejder fra det kommende Openleaks til Dagens Nyheter.
Medarbejderen forklarer, at Openleaks på kort sigt handler om at færdiggøre den tekniske infrastruktur og sikre, at organisationen fortsat er demokratisk styret af alle dens medlemmer med en uvenlig hilsen til Julian Assange, der i medierne fremstår som egenrådig talsmand for Wikileaks.
Samtidig beklager den nye organisation, at Julian Assanges personlige problemer med voldtægtsanklage i Sverige i så høj grad er blevet knyttet til Wikileaks.
Forskelle og uligheder
Udbryder-gruppen forklarer til Dagens Nyheter, at Openleaks i høj grad kommer til at ligne Wikileaks ved, at begge organisationer fokuserer på, at folk anonymt får mulighed for at lække informationer til begge organisationer.
Men udover ændringen i den interne styringsform vil Openleaks i modsætning til storebroren Wikileaks heller ikke publicere lækkede dokumenter til offentligheden.
I stedet vil den nye organisation satse på at lade udvalgte samarbejdspartnere som eksempelvis etablerede medier og NGO'er (ikke-statslig organisationer) få adgang til materialet, som disse samarbejdspartnere derefter kan præsentere for offentligheden.
På den måde vil Openleaks sikre sig selv juridisk immunitet og dermed undgå samme heksejagt, som Wikileaks og Julian Assange har været udsat for i de forgangne måneder - intensiveret af de lækkede diplomatiske dokumenter i de seneste ugers Cablegate-sag.
"I dette lys er det ganske interessant at se, hvor lidt politikernes vrede er rettet mod de aviser, der samarbejder med Wikileaks," lyder det fra Openleaks til Dagens Nyheter.