Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Regeringen skyder en halv it-milliard i folkeskolen

Danske skoleelever kan se frem til et it-løft i klasselokalerne på 500 millioner kroner fra 2011, hvor regeringen inviterer it-branchen ind i varmen til en diskussion om fremtidens folkeskole.

Læs også:

Frygt for skævmåling af danske elevers it-færdigheder.

It-branchen jubler over digital overhaling af skolen. 

I hælene på gårsdagens offentliggørelse af PISA-undersøgelsen om danske skoleelevers læse, regne- og naturfagskompetencer, har VK-regeringen i dag løftet sløret for et nyt udspil til en reform af folkeskolen.
 
Et af udspillets hovedbudskaber er, at der skal satses meget mere og konsekvent på it.
 
"Fremtidens folkeskole vil være baseret på it og viden. Men selv om udviklingen er i gang på mange skoler, er vi ikke gode nok til at bruge it i undervisningen," lyder det i udspillet "Faglighed og Frihed".

Midler fra ABT-fonden

Folkeskolens nye it-indsats skal blandt andet finansieres af en halv milliard kroner fra ABT-fonden til implementeringen af fremtidens it-baserede læremidler.
 
Samtidig fremhæver regeringen, at elever med egne digitale hjælpemidler i form af notebooks eller andre bærbare pc'er skal have mulighed for at anvende disse i undervisningen.
 
"Regeringen lægger vægt på, at elevernes eget udstyr så vidt muligt udnyttes og nyttiggøres i undervisningen, og at de offentlige midler dermed kan målrettes de elever, som ikke selv har adgang til tidssvarende udstyr," skriver regeringen i sit udspil. 
 
Hjælp fra it-branchen
I udspillet skriver regeringen også, at den i 2011 vil udarbejde en egentlig it-strategi for folkeskolen.
 
"Strategien skal blandt andet have fokus på, hvordan vi sikrer en fremadrettet it-infrastruktur, der matcher folkeskolens behov, og på hvordan it kan anvendes pædagogisk, hvor viden leges ind, og hvor der er skræddersyede tilbud til elever med særlige behov," står der i udspillet på side 27.
 
For at afdække behovet for digitaliseringen skal der iværksættes forsøg med digitale demonstrationsskoler. 

Disse skoler skal samarbejde med blandt andre it-branchen, Kommunernes Landsforening (KL) samt eventuelt med inddragelse af DPU og IT-Universitetet.

Lukker leverandørerne ind i klasselokalerne 
KL skal sammen med regeringen blandt andet udarbejde en standardkontrakt, der lukker private virksomheder ind på elevernes skolepulte. 

"Standardkontrakt [...] kan anvendes af skoler, der ønsker at lade for eksempel private virksomheder sponsorere læremidler eller lignende, herunder digitale læremidler," skriver regeringen i udspillet. 

Anvendelsen af it i folkeskolen vil desuden indgå i den kommende fælles offentlige digitaliseringsstrategi for 2011  til 2015.

Læs også:

Frygt for skævmåling af danske elevers it-færdigheder.

It-branchen jubler over digital overhaling af skolen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere