Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Artikel top billede

Omlægning til SaaS koster knapper på bundlinjen

Danske Tangora Software har ikke tjent så mange penge som sidste år, og direktør Jens Handberg ved godt hvorfor.

"Basalt set er det jo aldrig tilfredsstillende at se sit resultat gå ned, men her sker det som et resultat af nogle beslutninger, som vi selv har taget, og som vi også kendte konsekvensen af."

Sådan siger Jens Handberg, administrerende direktør for Tangora Software, der udvikler og sælger CMS-løsninger (content management system).

Den danske virksomhed har neotp præsenteret regnskabstallene for 09/10. Omsætningen er næsten den samme, men overskuddet på en million kroner, er en lille million lavere end sidste år.

Fra licens til SaaS

Jens Handberg forklarer nedgangen med, at virksomheden er i gang med en omlægning fra en licensbaseret forretningsmodel til en SaaS-baseret model (software as a service). Og det koster penge, fortæller direktøren. 

Konkret betyder det, at hvor Tangora tidligere fik en masse penge på forskud, 'lejer' kunderne nu Tangoras CMS-løsninger og betaler mindre beløb løbende.

"Efter en periode vil det udligne sig, men der vil nok gå et par år, før selve omlægningen begynder at få en positiv indflydelse på resultatet. Men på den lange bane bliver økonomien den samme," lyder Jens Handbergs vurdering.

Tangora Software tilbyder stadigvæk begge løsninger, men den administrerende direktør fortæller, at markedet hurtigt har taget SaaS til sig.

Presset fra open source

Der findes rigtig mange open source-alternativer på CMS-markedet, og sidst i september meddelte softwarehuset, Composite, at det fremover vil forære kildekoden til virksomhedens CMS-system, Composite C1, væk.

Hos Tangora Software tror chefen dog på den kommercielle forretningsmodel.

"Vi tror på, at det er i kundernes interesse, at vi tjener vores penge på at sælge software, fordi så har vi en interesse i at gøre den software bedst mulig, så den når ud til flest mulige," siger Jens Handberg og fortsætter.

"En open source leverandør skal tjene pengene andre steder. Det er lidt forskelligt og nogle gange lidt uigennemskueligt, men det er typisk noget, der knytter sig til supportabonnementer, services og så videre." 

Udover open source-alternativerne, som der er kommet flere af, ser Jens Handberg DynamicWeb som den største konkurrent inden for kommerciel software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere


BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere