Computerworld News Service: Blandt de mere end en kvart million dokumenter fra USA's indenrigsministerium, som WikiLeaks begyndt at offentliggøre i går, søndag, finder man et dokument, der forbinder politbureauet for det kinesiske kommunistparti til hackerangrebet mod Google i december 2009.
USA's ambassade i Beijing fik at vide af en uidentificeret kinesisk kontaktperson, at Kinas politbureau "ledede indtrængningen i Googles computersystemer," rapporterer New York Times søndag med henvisning til et enkelt lækket dokument.
"Angrebet mod Google var del af en koordineret kampagne af computersabotage udført af statslige agenter, private sikkerhedseksperter og internet-kriminelle, der var rekrutteret af den kinesiske regering. De har ifølge det lækkede dokument brudt ind i statslige computere fra USA og andre vestlige allierede samt systemet tilhørende Dalai Lama og amerikanske virksomheder siden 2002, rapporterer New York Times.
Det lækkede dokument udgør endnu et bevis, dog med et tyndt kildegrundlag, der forbinder Kina til det såkaldte Aurora-angreb mod Google og mange andre. WikiLeaks offentliggør dette hidtil største sæt dokumenter lidt efter lidt og det relevante dokument er endnu ikke tilgængeligt på WikiLeaks' website. New York Times og en håndfuld andre aviser har fået forhåndsadgang til dokumenterne.
Sikkerhedseksperter har sporet angrebene tilbage til servere ved et universitet, der anvendes af det kinesiske militær, og både Google og USA's indenrigsministerium antydede, at de mente, at Kina stod bag angrebene, da de først blev afsløret i januar i år, men der er indtil nu ikke fundet endegyldige beviser for, at de var statssponsorerede.
Google er blot en ud af mere end 30 virksomheder, der var ofre for Aurora-angrebet. Google skrev i et blogindlæg i januar, at angrebets primære mål hos Google var at opnå adgang til kinesiske menneskerettighedsaktivisters Gmail-konti og at dette tilsyneladende mislykkedes.
Oversat af Thomas Bøndergaard