Der var alt andet end tilfredshed at spore, da Telia i september fik afvist en klage i Teleklagenævnet.
Derfor overvejede selskabet at gå videre med sagen, men det er nu droppet, fortæller juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt fra Telia.
"Vi må bare sige, at det ikke har nogen udsigt at gå videre," fortæller han.
Telia sendte i februar klagen til Teleklagenævnet på baggrund af en afgørelse, som IT- og Telestyrelsen traf i december sidste år.
Ineffektivt mobilt bredbånd
Sagen drejer sig om Telias brug af radiofrekvenser. Hver mobiloperatør har en portion frekvenser, som den har købt tilladelse til at sende mobilsignaler i.
Telia bruger i dag 1800 megahertz-frekvensbåndet til at udbyde traditionel 2G-mobiltelefoni.
Til næste år kan teleselskabet også bruge det til 4G-mobilt bredbånd også kaldet LTE, men IT- og Telestyrelsen forlanger, at mobilselskabet fortsat afsætter dele af selskabets frekvensbånd til tale - det vil sige typisk 2G-telefoni.
Det er her, at det første problem ifølge Telia opstår.
Jo smallere spektrum, selskabet har i et frekvensbånd, jo mindre bliver kapaciteten til at håndtere kunderne. Derfor vil Telia gerne bruge en større del af selskabets frekvensblokke i dette bånd til mobilt bredbånd på bekostning af tale.
Telia har i dag to sideløbende net i 1800 megahertz-frekvensbåndet, hvori selskabet i dem begge skal udbyde tale. Der er ingen grund til at opretholde dem begge, og ikke mindst fordi selskabet i forvejen også udbyder 2G-telefoni i 900 megahertz-frekvensbåndet, lyder argumentationen.
Men klagen blev afvist, og nu opgiver Telia at gå videre med sagen.
"Vi må bare konstatere, at vi slæber rundt på nogle konsekvenser af den tidligere regulering, som i virkeligheden er til hinder for de målsætninger, som man - også regeringen - har i dag omkring både hastighed og udbygning," siger Jens Ottosen-Støtt.
Dropper også andet punkt
Telia fik i september også afvist en klage, hvori teleselskabet ønskede sendetilladelsen i 1800 megahertz-frekvensbåndet forlænget til 2019 i stedet for 2017. Teleselskabet vil udbygge sit mobilnet på sådan en måde, at mobilt bredbånd i de to frekvensbånd 900 og 1800 megahertz supplerer hinanden.
Problemet er ifølge Telia her, at tilladelsen til 900 megahertz-frekvensbåndet udløber i 2019 og dermed først to år efter 1800 megahertz-frekvensbåndet. Dermed kan det være svært at foretage en kombineret udbygning af nettet i de to frekvensbånd.
Det er en detalje, som også TDC tidligere har fundet utilfredsstillende. Men Telia ser også her ud til at opgive at gå videre med sagen.
"Det regner vi ikke med, og det spørgsmål (omkring udløbsdato, red.) anser vi for at være endelig afklaret," siger Jens Ottosen-Støtt.