Pas på: Køb ikke den forkerte digitale tv-boks

Det digitale tv-signal er lige om hjørnet, men det kan gå galt, når fremtidens fjernsynsudsendelser skal ind i stuen. Se her hvordan du undgår at ende med en forkert tv-boks til fladskærmen.

Halvdelen af de digitale tv-bokse, der sælges, og mere end hver tiende fladskærm er forældede og kan slet ikke tage mange af tv-kanalerne, når signalet skifter fra analog til digital den 1. november.

- Det danske marked oversvømmes lige nu af billige tv-bokse med forældet teknologi og af meget svingende kvalitet. Vores undersøgelser viser, at 15 procent af de fladskærme, og 57 procent af de digitale modtagerbokse, der blev solgt i august, var forældede, og vi ved fra andre lande, at ukurante bokse skaber store problemer for forbrugerne i form af funktionsfejl og nedbrud, siger Steen Ulf Jensen, direktør for Boxer TV, som staten har udpeget til at distribuere de nye digitale betalingskanaler.

Er boksen forældet kan brugeren ikke se DR's nye kanaler og vil fra udgangen af 2011 heller ikke kunne se DR1, DR2 eller TV2.

Ved at vælge en boks godkendt af Boxer TV kan forbrugerne være sikre på at kunne modtage alle de nye tv-kanaler. Det kræver ikke abonnement på betalings-tv, men giver sikkerhed for boksens kvalitet.

Her er et link til de digitale modtagerbokse, som Boxer har blåstemplet.

Hjemmesiden digitalt.tv informerer om digitalt tv og har testet de syv bokse, som Boxer TV har godkendt. Læs testen af de syv bokse her.

Ingen Ramasjang

Ud over modtagerboksene har Boxer også en liste over godkendte fladskærms-fjernsyn, som brugerne uden problemer kan begynde at se Boxers digitale signaler på.

Vælger man en boks uden Boxer-godkendelse, risikerer man, at der fra den 1. november hverken er DR Ramasjang til børnene, DR K kulturkanal til mor og far eller DR HD (High Definition) med den høje billedkvalitet. Også nyhedskanalen DR Update, der sender døgnet rundt, går man glip af, og allerede fra udgangen af 2011 vil mange af boksene heller ikke kunne tage DR1, DR2 og TV2, hvis ikke de er lavet til at modtage de MPEG4-signaler, der kommer til at være standard i fremtiden.

Derfor bør man vælge Boxer-godkendt udstyr, også selvom man ikke i øjeblikket har lyst til at abonnere på betalings-tv. De Boxer-godkendte bokse kan også uden abonnement tage samtlige licensbetalte kanaler fra DR og TV2. Derudover kan de tage alle de nye digitale kanaler. Så er det til at finde ud af, når der skal vælges en digital tv-boks.

Har du overhovedet brug for en boks

Det er især folk, der i dag modtager deres tv-signaler via stue- eller tagantenne, som skal være opmærksom på overgangen til digitalt tv. Har du eksempelvis købt en boks til det gamle fjernsyn i sommerhuset?

Hvis du i dag har kabel-tv fra eksempelvis YouSee, vil du ikke blive påvirket af overgangen og får ikke sort skærm efter den 1. november. Du behøver altså ikke nogen boks.

Hvis du mangler et overblik over digitalt tv, og hvad det betyder for dig og din fladskærm, kan du blive meget klogere i artiklen Alt du skal vide om den digitale tv-fremtid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere