Få 10 fede udvidelser til Firefox

Firefox er en glimrende browser, som du med en række gratis udvidelser kan gøre helt suveræn. Vi har samlet ti af de bedste mini-programmer til Mozillas browser. Prøv dem her.

Få 10 fede udvidelser til Firefox

Mozillas Firefox-browser er fortsat en dværg, når den sammenlignes med Internet Explorer. Kun omkring 12 procent af danskerne bruger ifølge Fdim.dk Firefox, mens over 80 procent sværger til konkurrenten fra Microsoft.

Når det gælder funktioner er de to browsere dog meget ens - som udgangspunkt.

For med Firefox findes der over 5.000 udvidelser - der reelt er små mini-programmer - som kan bruges til at skræddersy browseren til netop dine behov. Selv om du også kan få add-ons til Internet Explorer, er der slet ikke så meget at vælge mellem.

Med Firefox kan du eksempelvis udvide din browser med dansk stavekontrol, gemme dine bogmærker online, tage screenshot af websider og få preview af websider, når du søger via Google.

Det er gratis at downloade udvidelserne fra addons.mozilla.org, men hvilke er egentlig de bedste?

Vi giver på de næste sider vores bud på de ti fedeste udvidelser til Firefox. Browseren kan i øvrigt downloades her - og den kan sagtens køre side om side med Internet Explorer.

1. De bedste websider til dig

Hvis du var på nettet tilbage i 90'erne, kan du sikkert huske jubii.dk og funktionen "rouletten". Når du klikkede på den, blev du sendt videre til en tilfældig webside.

Udvidelsen StumbleUpon fungerer lidt på samme måde, men du har dog lidt indflydelse på valget af websider. Det skyldes, at det på forhånd er muligt at indtaste emner, som især interesser dig. Det kan eksempelvis være fotografi, film, tatoveringer og fodbold.

Med StumpleUpon-udvidelsen installeret i Firefox kommer en lille bjælke frem i browseren. Du skal blot klikke på ikonet "Stumble!", og du bliver kastet videre til en ny webside, som matcher dine interesser. Det giver et indblik i nogle hjemmesider, som du nok aldrig selv ville være stødt på normalt.

Du kan downloade StumbleUpon her.

2. Få dansk ordbog

Hvis du skriver mange mails eller blogindlæg direkte på nettet - uden at smide det forbi et skriveprogram - kan slå- og stavefejl let blive overset.

Der findes dog et plugin til Firefox, som automatisk sætter røde streger under ord, der muligvis er stavet forkert.

Plugin'et hedder "Dansk ordbog", men ordbogen er ikke ligeså effektiv som Word's. Det er dog en udmærket løsning, der kan rette de værste stavefejl.

Du kan downloade "Dansk ordbog" her.

3. Surf på helt ny måde

Hvis du er parat til at surfe på nettet på en helt anden måde end normalt, så skal du prøve Cooliris. Udvidelsen lægger sig som en skal oven på Firefox, og i stedet for tekstbaserede søgninger, der viser links til hjemmesider, giver Cooliris dig mulighed for via en lækker brugergrænseflade at surfe rundt i nettets millioner af billedfiler eller videoklip.

Det virker ret godt og føles en smule futuristisk.

Hvis et billede fanger din opmærksomhed, kan du også forlade Cooliris med et klik og gå direkte ind på den webside, hvor billedet optræder.

Du kan downloade Cooliris her.

4. Gem dine websider online

Hvis du bruger mange forskellige computere i løbet af en dag, er det rart, hvis du har dine bogmærker liggende online. På den måde kan du hurtigt finde frem til dine foretrukne og udvalgte websider, uanset om det er arbejdscomputeren eller din private pc, du sidder foran.

Et af de bedste programmer til at håndtere online bogmærker er Delicious Bookmarks, som du naturligvis også kan få som udvidelse til Firefox.

Når Delicious Bookmarks er installeret, får du en bjælke i browseren med knapper, der kan bruges til at bogmærke hjemmesider. I venstre side kan et panel foldes ud, og det giver dig et overblik over alle de websider, du har bogmærket. Det er muligt at tagge websiderne med emneord, som du selv finder relevante. Det giver et godt overblik over en voksende mængde bogmærker og muligheden for at søge efter bestemte sider.

Du kan downloade Delicious Bookmarks her.

5. Få kort frem - lynhurtigt

Du behøver ikke gå ind på Google Maps eller krak.dk, hvis du støder på en adresse på nettet, som du gerne vil se på et kort. Med udvidelsen Minimap Sidebar skal du i Firefox blot markere adressen og højreklikke.

Herefter dukker en bjælke op i venstre side med et kort, som giver dig et overblik baseret på luftfotos. I hjørnet af kortet finder du desuden et lille kort med en grafisk præsentation med vejnavne. Du kan naturligvis zoome ind og ud på kortene, og det er også muligt at printe dem ud.

Du kan downloade Minimap Sidebar her.

6. En smagsprøve fra Google

Med udvidelsen BetterSearch får du et bedre overblik, når du søger efter noget på Google og Yahoo. For sammen med den normale tekstbaserede information på dine søgeresultater, får du også en 'thumbnail' med et foto af hjemmesiden.

Det kan i mange tilfælde vise, om det er værd at besøge hjemmesiden, og måske kan du huske, at du har besøgt den før.

Du kan downloade BetterSearch her.

7. Tag et screenshot

Mange gange kan det være praktisk at tage et screenshot af en hjemmeside eller blot dele af den. Der er dog ingen grund til at forlade browseren og tage et billedbehandlingsprogram i brug, hvis du har installeret udvidelsen Fireshot til Firefox.

Du kan sakse løs, men du kan også tilføje tekst og indramme udvalgte områder.

Det er nemt at gå til, og din færdige fil kan gemmes på harddisken, eller du kan sende den direkte videre til et billedbehandlingsprogram.

Du kan downloade Fireshot her.

8. Genial udvidelse til Gmail-junkier

Hører du til typen, der konstant skal ind på din Gmail-konto for at undersøge, om der er kommet ny post?

I så fald er det en god idé at installere Gmail Notifier i Firefox. Med udvidelsen får du automatisk en besked i din browser, når der er kommet nye mail. Det sker i nederste højre hjørne, hvor der optræder et Gmail-ikon. Du kan højreklikke på det og se, hvor mange ulæste beskeder du har, og du kan gå direkte til Gmail.

Du kan downloade Gmail Notifier her.

9. Gør browseren personlig

Hvis du ikke bryder dig om Firefox' farver, er de nemme at ændre. Det er blandt andet muligt med udvidelsen Personas, der virkelig sætter kulør på browseren.

Her får du over 30.000 forskellige design, der kan lægges oven på Firefox. Du kan vælge ud fra bestemte kategorier som sport, film og tv-serier og få Harry Potter og Bob Marley til at dukke op i browseren.

Du kan downloade Personas her.

10. Download videoklip til din pc

Det kan i nogle tilfælde være praktisk at downloade videoklip til computeren, og her er Video DownloadHelper klar med en håndsrækning.

Udvidelsen gør det muligt at gemme videoklip i enten flv- (flash) eller MP4-format. Efter installation af udvidelsen dukker et ikon op til venstre for adresselinjen, og det lyser op, hvis du har mulighed for at downloade.

Du skal blot klikke på ikonet. Udvidelsen virker med blandt andet klip fra YouTube.

Du kan downloade Video DownloadHelper her.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Politiets Efterretningstjeneste

Configuration Manager til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere