Artikel top billede

Flere støtte-millioner på vej til danske spilfirmaer

Den danske spilindustri kan se frem til mere støtte, når flere ministerier inden for det næste halve år går sammen om at forbedre grundvilkårene for computerspilsudviklingen på dansk grund.

I sidste uge blev filmaftalen lukket med, at filmfolket kan se frem til to milliarder kroner, mens spilbranchen blev spist af med knap 20 millioner støttekroner i de næste fire år.
 
Den støtte-størrelse er langt fra nok til at sikre investeringer og et ordentligt vækstlag i computerspilsbranchen, mener flere repræsentanter for det danske spilmiljø. 

Ny strategi på spil

"Vi skal have lavet en helt ny vækststrategi for spillene, der adskiller sig fra filmene. For filmstøtten er i høj grad en kulturstøtteordning målrettet et dansk publikum, mens der er et helt andet potentiale i spillene," fortsætter hun.
 
Vækst og potentiale er netop nøgleordene for, at blandt andre Udenrigsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Eksportrådet i løbet af det næste halve år sætter sig sammen for at finde ud af, hvordan spillene kan støttes bedst muligt kommercielt - ikke mindst på eksportmarkedet, hvor danskudviklede spil sidste år omsatte for en kvart milliard kroner.
 
Til sammenligningen eksporterede den danske filmindustri for 28 millioner kroner.
 
Giv os penge
På nuværende tidspunkt er der ikke konkrete beløb eller aftaler i luften.
 
Derfor er støtteordningen på 20 millioner kroner smurt ud over de næste fire år også det mest håndgribelige, som spilindustrien har at hive fat i.
 
Ellen Trane Nørby er i det lys ikke overrasket over, at den danske spil-industri hungrer efter flere støttekroner, end sidste uges filmaftale kastede af sig.
 
"Jeg kender ikke nogen i kulturverdenen, der ikke gerne vil have mere støtte. Filmproducenter synes jo, at det er helt uretfærdigt, at vi tager et beløb svarende til halvanden dansk spillefilm og tilfører til spil-industrien," siger hun.
 
Ordentlige rammevilkår
Men en ting er økonomisk støtte. En anden er ordentlige rammevilkår.
 
Ellen Trane Nørby fremhæver således, at den kommende støtte eksempelvis kunne være forbedring af eksportvilkårene eller ligefrem skattefradrag for udvikling, som det eksempelvis også kendes i Canada.
 
"Vi hører fra industrien, at rammevilkårene er vigtigere end deciderede støttekroner. Derfor skal vi fra politisk side kigge på mulighederne for både det ene og det andet, uden jeg på nuværende tidspunkt kan love noget," lyder det fra Ellen Trane Nørby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere