Microsoft overvejer at anke dom

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. september 2007.


Microsoft går i tænkeboks for at overveje, om selskabet skal anke dommen. Selskabet har to måneders
betænkningstid.

Selv om EF-dommen over Microsoft mandag formiddag ifølge juridiske eksperter er meget klar, er den dog ikke mere klar, end at softwaregiganten fra Redmond ikke var i stand til at melde klart ud, om der dermed også sættes endeligt punktum for sagen.
Microsoft er nu gået i tænkeboks for at overveje, hvilket træk, der skal være det næste.
"Jeg vil ikke tale om vores næste træk. Vi er nødt til at læse dommen, før vi træffer en beslutning," lyder det fra Brad Smith fra Microsoft ifølge nyhedsbureauet AP.
Brad Smith, der er chef for Microsofts juridiske afdeling, skal nu sammen med sine medarbejdere studere dommens 248 sider i detaljer for at vurdere, om selskabet vil anke dommen, der blev afsagt af EF-domstolens første instans.
Ifølge reglerne har Microsoft to måneder til at formulere en eventuel anke til EF-domstolens øverste instans.
Men som Håndværksrådets ekspert i EU-jura, kontorchef Peter Vesterdorf, påpeger, er en anmodning om at få prøvet sagen en gang til ikke ensbetydende med, at alle sagens elementer skal endevendes en gang til.
"Microsoft kan anke til øverste niveau, hvis selskabet mener, at denne beslutning lider af retslige mangler og altså dermed er en ren retslig fejlvurdering fra første instans," siger Peter Vesterdorf.
Det betyder, at en ankesag kun i givet fald vil handle om, hvorvidt EF-domstolens første instans har fejlfortolket den såkaldte artikel 82, der handler om virksomhedernes misbrug af dominerende stilling. Det er dog ingenlunde sikkert, at EF-Domstolens øverste instans vil acceptere en ankesag.
Må ikke trække i langdrag
Domstolen kan afvise en anke, hvis den vurderer, at anken fra Microsoft udelukkende har til formål at trække den endelige afgørelse i langdrag.
"Det er ikke frit at anke. Der skal være et fornuftigt indhold i det, som Microsoft lægger frem," siger Peter Vesterdorf.
Han mener, at man ikke på forhånd kan vurdere, om domstolen vil godtage en ankesag. Det skyldes, at området er forholdsvis komplekst. Alligevel har han personligt svært ved at tro, at en ny dom ville være anderledes.
"Der er tale om en udsædvanlig stor dominans, som Microsoft har på markedet. Så jeg har ubegribeligt meget svært ved at forestille mig en anden dom i den her sag. Så ville konsekvensen være, at en dominerende virksomhed må gøre, hvad pokker den vil," siger Peter Vesterdorf.

OriginalModTime: 20-09-2007 13:45:02




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere