Brug nødbremsen på uheldige e-mail

Med Googles nyeste kvajesikring kan du nå at fortryde, at du trykkede på 'send', og undgå tåbelige e-mail sendt i en brandert lørdag nat. Se her hvordan Gmails nødbremse virker.

Googles udvikler-sandkasse Gmail labs lancerer en ny stribe underholdende og indi mellem også særdeles praktiske faciliteter til Gmail-brugere.

Stor interesse har der været for kvaje-sikringer, som for eksempel kan spole afsendelsen af en mail tilbage, så den slet ikke blev sendt alligevel. En slags mail-fortrydelsespille.

Vi skrev om Gmail Labs-opfindelser i foråret, men siden er der kommet meget mere til.

Blandt nyhederne er muligheder for at fortryde pinligheder som at "holde mail-mund med tilbagevirkende kraft", "ups, det foto sendte jeg bare ikke til chefen" og klassikeren "arghhh - jeg kom til at trykke send".

Vil du have fingre i nogle af faciliteterne, skal du gå ind i din Gmail-konto, vælge 'Indstillinger' og derefter fanen 'Labs'. Her finder du en lang række eksperimentelle faciliteter, som du kan tilføje din Gmail-konto.

Gmail Labs, der gik i luften sidste sommer, gør selv opmærksom på, at faciliteterne er eksperimentelle, og at der ingen garanti er for, at de altid virker, og at de pludselig en dag kan være forsvundet eller måske være blevet permanente.

Har du husket...

Hvor mange gange har man ikke lige lidt for hurtigt trykket SEND og straks fortrudt, fordi mail'en blev sendt til den forkerte person med den forkerte besked.

I så fald ville det være rart at have adgang til funktionen Undo Send i Gmail.

Med Undo er det muligt at kalde en e-mail tilbage i op til 10 sekunder, efter at du har trykket send - og 10 sekunder er faktisk ret lang tid i denne sammenhæng.

Mail Goggles (og ja der står dobbelt g og ikke dobbelt) giver dig muligheden for liiiiige at tjekke en ekstra gang, hvad det er, du har gang i.

Denne specielle facilitet kommer kun frem i weekenden mellem 22.00 og 04.00 om morgenen. Hver gang du vil sende en mail, dukker et lille regnestykke op. Hvis du ikke kan løse det, skal du måske overveje at vente med at sende din e-mail, indtil du har sovet og er blevet klar i hovedet.

Glemt vedhæftnings detektor: hvis du skriver ordene "vedhæftning" eller "attachment" i din e-mail, men ikke vedhæfter et dokument, får du en påmindelse om, at du nok burde vedhæfte noget.

Rosinen i pølseenden er i denne omgang Glem ikke Bob-faciliteten. Tænk lige på, hvor mange gange du har sendt den forkerte mail til de forkerte mennesker.

Glem ikke Bob-funktionen handler simpelthen om, at når du vælger e-mail-modtagere, kommer Gmail med forslag til andre personer, du kan tilføje, baseret på de grupper af personer, du oftest sender e-mail til.

Denne funktion er knyttet sammen med Fik du fat i den forkerte Jens?, som skal sikre mod, at man kommer til at maile de sjove festbilleder til chefen, der tilfældigvis hedder Jens lige som din bedste ven.

Hvis du sender en e-mail til flere end to personer samtidig, kontrollerer Gmail, om du medtog Jens Hansen i stedet for Jens Jensen ud fra de grupper af mennesker, du oftest sender e-mail til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere