25 fede tips og tricks

Få HD-video på fladskærmen, find et perfekt brugernavn online, slip for quizzer på Facebook og få fingre i den bedste tidsrøver til Windows. Vi har samlet 25 tips og tricks, der gør dit liv meget lettere og sjovere.

25 fede tips og tricks

Det er ikke noget bedre end et gratis program eller en smart finte, der kan gøre livet foran computeren lettere, sjovere eller mere spændende.

Hver uge bringer vi en lille håndfuld tips og tricks med netop det formål.

Men måske har du ikke siddet med næsen nede i PC Worlds RSS-feed, eller også har du holdt ferie langt væk fra computeren, da vi i løbet af sommeren fyrede en masse tips af.

Vi har derfor samlet 25 tips og tricks, der omfatter alt fra bedre batterilevetid på din bærbare pc til HD-video på fladskærmen og fede finter til fotobehandling.

Du finder vores bedste tip på de næste sider.

1-5: Redaktionens favoritter

1. Her er redaktionens 15 bedste programmer

Det kan være uoverskueligt at finde de bedste programmer til netop din computer. Men med redaktionens 15 bedste programmer har vi hjælpen klar.
Læs mere her

2. Fotofusk: Snyd med fokuspunktet
En smart og gratis webtjeneste gør det muligt at ændre fokuspunktet på dine billeder. Det kan give en helt vild effekt.
Læs mere her

3. Sådan slipper du for quizzer på Facebook

Er du på Facebook, så har du sandsynligvis oplevet at blive oversvømmet af irriterende quizzer om alt mellem himmel og jord. Heldigvis kan et lille værktøj nemt fjerne støjen.
Læs mere her

4. Sådan får du HD-video på fladskærmen

Det kan være bøvlet at afspille HD-indhold fra dit videokamera eller spejlreflekskamera i superkvalitet direkte på fladskærmen - med mindre du har de rigtige kabler. Heldigvis er det ikke nogen dyr investering.
Læs mere her

5. Otte gratis alternativer til Photoshop

Der findes rigtig mange gratis programmer på nettet, som kan bruges som erstatning for Photoshop. Her er otte billedbehandlingsprogrammer, der udmærker sig ved at fylde under to megabyte.
Læs mere her

6-10: Brug nettet som hukommelse

6. Optag video fra din computerskærm

Med Screentoast er det nemt at optage alt, der foregår på din skærm. Du behøver ikke engang downloade noget program for at få det til at virke.
Læs mere her

7. Software finder de slettede filer

Er dine vigtige filer slettet fra computeren? Er de måske tømt fra papirkurven? Bare rolig, du har stadig mulighed for at finde dem frem alligevel takket være Recuva.
Læs mere her

8. Smart software til din filmsamling

Her er et program til rigtige filmnørder: Movienizer. Med det holder du let styr på din egen filmsamling og får inspiration til at købe nye film.
Læs mere her

9. Slap af og brug nettet som hukommelse

Nu kan du give din hjerne en slapper og i stedet lade nettet huske på alle de vigtige ting i dit liv. Med webtjenesten Evernote er det nemlig nemt at gemme informationer og hurtigt finde dem frem igen.
Læs mere her

10. Få de bedste videoer samlet et sted

Hvis du har samlet en håndfuld sjove eller interessante online videoer, kan du oprette dem på en playliste. Den kan deles online, så venner og familie også kan få glæde af de gode videoer.
Læs mere her

11-15: Suverænt program til Windows

11. Den bedste tidsrøver til Windows

Du har med garanti prøvet Windows' egen syvkabale på et tidspunkt. Men nu er en 3D-version klar, og programmet kan blive din næste store tidsrøver.
Læs mere her

12. Fem smarte foto-programmer til browseren

Hvis du er vild med billeder, skal du ikke snyde dig selv for fem gratis plugins til din browser. De kan gøre det både sjovere, nemmere og mere interessant at surfe på nettet.
Læs mere her

13. Snyd på kontoret: Se video mens du arbejder
Burde du egentlig udfylde Excel-ark eller bakse PowerPoint-præsentationer sammen? Men vil du hellere se video på nettet i smug, uden chefen fatter mistanke? Så prøv det her program og gør din videoafspilning næsten usynlig.
Læs mere her

14. Få fed polaroid-effekt på dine fotos

Det er utroligt let at forvandle dit digitale billede til et gammeldags polaroid-foto takket være webtjenesten Rollip.com. Se her hvordan du på få sekunder sender dine mesterskud tilbage i tiden.
Læs mere her

15. Få tekst ind på pc'en uden scanner

Tag et billede af en tekst. Upload billedet til webtjenesten Free OCR. Og vupti: så kan du redigere i teksten.
Læs mere her

16-20: Udnyttet din skærm fuldt ud

16. Kør dog programmer i fuld skærm

Et par tryk på tastaturet, og så kører du dine favoritprogrammer i fuld skærm. Det er praktisk, hvis skærmopløsningen er lille, men også hvis du vil have ro og ikke irriteres af menubjælker.
Læs mere her

17. Sådan tager du nemt et screenshot

Vi har fundet frem til den måske nemmeste måde at tage et screenshot af en hjemmeside.
Læs mere her

18. Sådan undgår du rystede billeder

Er dit hukommelseskort fyldt med slørede billeder og rystede skud? Så er der hjælp at hente i vores komplette guide til skarpe skud med dit digitalkamera.
Læs mere her

19. Dræb programmer med et tastetryk

Med SuperF4 kan du lynhurtigt lukke programmer - især dem der er gået kolde.
Læs mere her

20. Sådan fjerner du billedstøj fra fotos

Der skal ikke meget til, før et digitalt foto bliver fyldt med billedstøj. Heldigvis er det nemt at redde et foto, der ellers ville være endt i Windows' skraldespand.
Læs mere her

21-25: Få bedre batterilevetid på den bærbare

21. Find den perfekte radiostation online

Nettet er fyldt med tusindvis af radiostationer med alverdens musik. Vi viser dig her en finte til at finde en, der matcher din smag perfekt.
Læs mere her

22. Fem måder at sende store filer

Selv filer på over 100 megabyte er nemme at sende, hvis du har en ordentlig bredbåndsforbindelse og kender de rigtige hjemmesider. Vi viser vej til fem webtjenester, som håndterer dine tunge filer ganske gratis.
Læs mere her

23. Kør Windows i din browser

Med en ny webtjeneste er det muligt at køre Windows direkte fra browseren - selv om det faktisk er lidt snyd.
Læs mere her

24. Klem ekstra power ud af din bærbar

Med programmet BatteryCare kan du vride ekstra kræfter ud af batteriet på din bærbare computer. Samtidig får du en række smarte muligheder.
Læs mere her

25. Find et perfekt login-navn til alt

Med en smart webtjeneste kan du hurtigt finde ud af, om du kan bruge samme login på 120 populære hjemmesider som YouTube, Twitter og eBay.
Læs mere her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere