Opløberne i underskoven

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. oktober 2006.


Blandt opløberne er Ole Christian Andersen, der i 2001 solgte Exbit Technology for 1,2 milliarder kroner til amerikanske Vitesse Semiconductor Corp.
Hovedparten af købesummen tilfaldt dog i-data International, og summen blev samtidig erlagt i aktier, der siden faldt betydeligt i værdi.
Ole Christian Andersen står i dag i spidsen for Nangate A/S, og hans personlige holdingselskab OCA Holding ApS har en egenkapital på 32 millioner kroner.
De tre stiftere bag Netcompany A/S, Carsten Gomard, André Rogaczewski og Claus Jørgensen, hører ligeledes til blandt Danmarks rigeste it-folk. I august 2006 betalte investeringsselskabet Axcell således et trecifret millionbeløb for 60 procent af selskabet. Salget til den pengestærke fond skal bringe Netcompany op blandt de største herhjemme.
Også den danske spilindustri har skabt millionærer, først og fremmest med de syv stiftere af IO Interactive og spillet Hitman, der i 2004 blev solgt til Eidos for 256 millioner kroner.
Fordelingen af købesummen mellem stifterne er dog uklar, og en række af stifterne valgte efterfølgende at skifte adresse til Cypern for at programmere i fred. At vejret var bedre, og skatten lavere var kun en biting.

Blandt de udeladte personer på listen er Klaus Riskær Pedersen, der solgte Cybercity til Advent International i marts 2000 for omkring 500 millioner kroner. Disse penge tilfaldt imidlertid Riskærs familiefond, da Klaus Riskær Pedersen selv var forfulgt af kreditorer fra en tidligere konkurs.
Også de tre unge viborgensere Morten Wagner, Peter Sønderby og Henrik Back bejler til listen over Danmarks rigeste it-personer. I sommeren 1998 startede de portalen dating.dk, der i dag er Danmarks største med 600.000 brugere. Det har givet Dating ApS en egenkapital på over 20 millioner kroner, og sidste år blev resultatet før skat på 12,3 millioner kroner. Dating ApS indgår i koncernen Freeway ApS, der satser på community-sites, herunder den omdiskuterede Arto.dk, gateway selskabet Wireless Factory og senest spilvirksomhed Spigo.dk

Skulle de fire stiftere bag hostingvirksomheden Scannet A/S i Kolding vælge at sælge deres livsværk ville de formentlig også blive pænt placeret på listen over Danmarks rigeste.
Scannet hoster over 60.000 domæner og har de sidste fire år tjent i alt 48 millioner efter skat. En forsigtig værdiansættelse af selskabet ville være mindst 150-200 millioner kroner.

Billedtekst:
bejler Ole Christian Andersen, der står i spidsen for Nangate A/S, nåede ikke op blandt de rigeste.
Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 12-10-2006 14:20:14




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere