Front-data har taget teten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. oktober 2006.


ASP-udbyderen Front-data har netop afleveret et rekordregnskab. Front-data forventer fortsat stor vækst i outsourcing i det professionelle marked, mens webapplikationer især vinder udbredelse hos private brugere.

På en tæt trafikeret indfaldsvej til Århus kan tusindvis af bilister hver dag se en karakteristisk stråtækt bygning. Her på Grenåvej har hosting-virksomheden Front-data Danmark A/S til huse, og med et netop afsluttet rekord-regnskab er virksomheden blevet en af branchens førende leverandører af it-løsninger.
I 2005/06-regnskabet steg bruttofortjenesten med 24 procent til 21 millioner kroner, og overskuddet før skat blev fordoblet til 2,2 millioner kroner. Også det finansielle fundament er i orden med en egenkapital på over 6,5 millioner kroner. Soliditeten er med til at sikre kundernes tillid til selskabet, der indgår i JS Holding A/S sammen med blandt andet DSI Data A/S og Inopi A/S. Sammenlagt har koncernen over 100 medarbejdere.
Front-data blev grundlagt af Jens Søgaard i 1989, der i dag er bestyrelsesformand i selskabet. Efter 15 år som direktør overlod han i januar 2004 chefstolen til Knud Bundgaard, der nu står i spidsen for 35 medarbejdere på Grenåvej.
Front-data Danmark A/S betjener kunder i både den offentlige og private sektor og leverer også netværksløsninger, ERP-systemer og databaseløsninger.

Det er imidlertid forretningsområdet for hosting, der trækker væksten, og Front-data har nu mere end 50 virksomheder med datterselskaber over hele verden som kunder. Flere og flere vælger nemlig at lægge driften af deres it-systemer ud til en underleverandør, og her bliver Front-data ofte valgt. Største konkurrent er TDC Hosting.
- Samlet set vokser markedet herhjemme i øjeblikket med 10-20 procent om året. Væksten ses særligt blandt de små og mellemstore virksomheder. Hvor det før i tiden var meget svært at komme igennem til virksomhederne, oplever vi nu i høj grad, at det er virksomhederne, der kommer til os, siger administrerende direktør Knud Bundgaard.

Front-data har oplevet et decideret holdningsskift til ASP inden for det seneste par år. Hele hosting-markedet er i hastig fremgang, og hvor man tidligere skulle bruge megen energi på at forklare om fordelene ved hosting, så kommer kunderne nærmest af sig selv i dag.
- Lige i øjeblikket vokser vi hurtigere end markedet. Vi er dermed i fuld gang med at vinde markedsandele, og det vil vi naturligvis gerne fortsætte med. I løbet af de sidste tre år er toplinjen næsten fordoblet og overskuddet før skat er tidoblet, fortæller Knud Bundgaard og understreger, at udgangspunktet er kundernes behov:
- Vi har stor succes med at understøtte vore kunders kerneforretning. Succesen skyldes blandt andet, at markedet for outsourcing af de forskellige grene af it-infrastrukturen er modnet betydeligt. Men samtidig er vi blevet rigtig gode til at forstå kundernes behov og på baggrund af disse bygge bæredygtige løsninger, siger han.
Ifølge Knud Bundgaard er det uhyre individuelt, hvor meget en virksomhed kan spare ved at outsource it-driften. Det kan også være svært at beregne, da mange virksomheder slet ikke opgør de samlede omkostninger ved deres hidtidige it-drift. Fordelene ved hosting ligger især ved bedre sikkerhed, bedre performance, billigere drift og bedre licensstyring.

I forhold til webapplikationer placerer hosting sig som et mellemstadie mellem den traditionelle pc's lokale applikationer og så de rendyrkede webapplikationer.
Ifølge Knud Bundgaard er der fortsat mange programmer, der egner sig bedre til traditionel hosting end som webapplikation, men Front-data følger udviklingen nøje, og forventer at fremgangen især vil foregå i webapplikationer rettet til privat brug.
Først senere ventes det for alvor at slå igennem i erhvervsvirksomhederne. Og så skal Front-data nok være klar.

billedtekst:
Front Ifølge Knud Bundgaard, adm. dir. i Front-Data, har der været et decideret holdningsskift til ASP inden for det seneste par år. Hele hosting-markedet er i hastig fremgang, og hvor man tidligere skulle bruge megen energi på at forklare om fordelene ved hosting, så kommer kunderne nærmest af sig selv i dag.

OriginalModTime: 05-10-2006 14:04:52




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere