OpenOffice.org skal lære af Firefox

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. september 2006.


Open source Den open source-baserede officepakke OpenOffice.org kæmper direkte mod Microsoft Office.

På den årlige Openoffice.org-konference i Frankrig blev sløret løftet for flere nyheder, som vil slanke open-source-produktet, optimere koden og sætte skub i markedsføringen.

Lyon: En nedslidt ingeniørhøjskole i Lyon var i sidste uge rammen for godt femhundrede udviklere og brugeres årlige OpenOffice.org-konference.
Her planlægger kerneudviklerne fremtiden for den populære open source-baserede officepakke, som er en direkte konkurrent til Microsofts udbredte officepakke.
En af de mest markante profiler i udviklingsmiljøet er Louis Suárez-Potts, som i en svedig forelæsningssal kunne konstatere, at de mere end 10 millioner brugere, som officepakken med et forsigtigt skøn har på verdensplan, nu har et produkt, der bygger på kraftigt forbedrede muligheder for at rapportere fejl. Men over for Computerworld understreger Louis Suárez-Potts, at ambitionerne er skyhøje.
Det er ikke vores skæbne alene at være en referenceimplementering af det åbne filformat ODF. Open Office er og bliver meget mere end et filformat, siger han.
I det kommende år handler det ikke om at sende hyppigt opdaterede og spraglede versioner af OpenOffice.org på markedet. Men om at udvikle nye faciliteter som onlinebaserede kollaborative moduler og andre udvidelser, som løbende tilføjes.

Kildekoden skal ifølge Louis Suárez-Potts moderniseres, så arven fra den tyske officepakke Staroffice, som OpenOffice.org stadig bygger på, minimeres og produktet bliver mere tilgængelig for udviklere og bidragydere.
- Den kommende version 3 skal ændres i kodebasen, så den er endnu mere modulær og åben. Det vil ske, selvom det kommer til at tage tid, siger Louis Suárez-Potts.
Extensions-udvidelser til OpenOffice.org - er ifølge Louis Suárez-Potts vejen frem. Inspirationen stammer fra den succesfulde model, som udviklerne bag webbrowseren Firefox har valgt.
- Hvis du synes Firefox er sjov, så vent til den nye OpenOffice-version kommer. Det næste år vil byde på et bæredygtigt extension-projekt. Vi vil have en minimal, nedbarberet og robust basis-installation, som kan tjekke for og informere om extensions på samme måde som Firefox. Jeg håber snart, det bliver en realitet, siger Louis Suárez-Potts.
Han spår, at mange af de extensions, som findes til Microsoft Office i det kommende år vil blive udviklet til Open-
Office.org.
- Så får den almindelige bruger en masse udvidede muligheder. Men det kræver, at vi må arbejde mere direkte med regionale udviklere, Derfor foreslår jeg, at vi opretter et regionalt netværk af udviklere. Jeg opfordrer til, at Intel, Google, Sun, Novell og andre sponsorer bidrager til det, siger Louis Suárez-Potts.
Den sidste pind i strategien for det kommende år er ifølge Louis Suárez-Potts big time-marketing.
- Vi skal reklamere mere for OpenOffice.org. Vi har brug for store reklamer i aviser, som rammer et massepublikum, siger Louis Suárez-Potts.

Han peger på Firefox' storstilede marketingkampagne som et forbillede, der er værd at ofre penge på.
- Vi har for længe fokuseret på passiv marketing, og det skal ændres. Vi er måske 10 millioner brugere, men vi er endnu ikke nået til det punkt, hvor vi har et fast tag i markedet. Vi er tæt på, men indtil da kan vi ikke slappe af, siger Louis Suárez-Potts.
For ham er succes-kriteriet, at OpenOffice.org er en almindelig ting at se på skærmene i cybercafeer, og Google-søgninger kan fremvise milliarder af ODF-dokumenter om et år.

OriginalModTime: 21-09-2006 14:58:38




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere