Markedsføring via falske profiler

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. august 2006.


På den sociale nettjeneste MySpace opretter filmselskaber profiler for fiktive personer fra tv-serier for at markedsføre tv-serier og film.

John Tucker er som snart flere end 97 millioner andre mennesker bruger af det sociale netværk MySpace.com. Han er bare ikke en rigtig person.
John Tucker er hovedpersonen i den amerikanske film "John Tucker must die". Også brugeren Ricky Bobby er en virkelig person. Han er den fiktive hovedperson i "Talledega Nights".
Nu står det enhver frit at oprette sig selv eller en fiktiv person som bruger i det enorme netværk, men i disse to tilfælde er det et planlagt markedsføringskneb, skriver den amerikanske erhvervsavis The Wall Street Journal (WSJ).

Almindelige brugere skriver nemlig til dem og sætter dem på som deres cyber-venner på MySpace. Planen er på den måde at få sat filmene forrest på nethinden af de mange brugere, der finder John Tucker eller Ricky Bobby på MySpace, som er ejet af den multinationale mediekoncern News Corp med Rupert Murdoch i spidsen.
- Vi slår på den kraft, venskab har, siger Michael Barret til WSJ.
Han er finanschef i News Corp.'s Fox Interactive Media og har ansvaret for den slags aftaler med filmselskaberne.
Også en af hovedpersonerne fra filmen "Charlie og Chokoladefabrikken", Willy Wonka, har sin egen profil med 61.000 venner. Den fiktive bruger er dog skabt af en fan og ikke af filmselskabet. Så det kan være svært at navigere i dette landskab.

Billedtekst: fiktive personer Oprettelsen af Ricky Bobby, John Tucker og Willy Wonka er et markedsføringskneb.

OriginalModTime: 15-08-2006 14:49:07




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere