Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. marts 2006.
SAP-topchefen udvider tanken om serviceorienteret it-arkitektur.
Serviceorienteret arkitektur er et af de begreber, der snakkes mest om i it-verdenen i øjeblikket. Og visionen om at kunne etablere it-løsninger ved hjælp af løst koblede software-komponenter og services, der understøtter specifikke forretningsprocesser, er da også kun mellem tre og fem år fra fuld modenhed ifølge analysehuset Gartners såkaldte hype cycle.
Derfor var det heller ikke overraskende, at topchefen for ERP-leverandøren SAP, Henning Kagermann, tog fat i den pointe under sit pressemøde på CeBIT. Men Kagermann løftede den op i et nyt perspektiv.
- Vi leverer forretningsservices - ES. Læg SOA og ES sammen og du får ESA - enterprise services architechture, sagde Henning Kagermann.
SAP bevæger sig den komponentbaserede vej med Netweaver-platformen, som flere end 1.000 partnere i form af selvstændige softwarehuse arbejder på at udvikle løsninger til. Og netop partnerskabet var temaet for SAP's kæmpestand i forbindelse med CeBIT's SME Forum med fokus på løsninger til mindre og mellemstore virksomheder.
- Vi befinder os i et stort økosystem af betroede partnere. SAP's rolle er at levere de services, der bedst kan betegnes som semantikken i ESA. For ESA handler både om teknologi og processer, sagde Henning Kagermann.
Trods enterprisebetegnelse, så har ESA ikke kun indflydelse på de store virksomheder. Tværtimod rummer ESA-tankegangen også væsentlig værdi til de mellemstore virksomheder.
- De mellemstore virksomheder oplever et konstant pres fra de virksomheder, som de leverer til. Kravene om næsten uendelig fleksibilitet og globalisering bliver overført til de mindre virksomheder, der har et ligeså stort behov for at få understøttet deres forretningsprocesser som de store koncerner. Eneste forskel er, at de ønsker løsninger, der er billigere og med mindre risiko, sagde Henning Kagermann.
Billedtekst:
Partnerskab SAP's store stand på CeBIT's SME Forum havde fokus på partnerskaber.
- Vi befinder os i et stort økosystem af betroede partnere, fortalte SAP's topchef Henning Kagermann på et pressemøde i Hannover.
Boks:
Penge til it
SAP tilbyder nu at finansiere it-projekter for kunder på det danske marked. På CeBIT-messen i Hannover annoncerede koncernen, at det blot 150 dage gamle samarbejde med Siemens Financial Services nu bliver udvidet til at omfatte finansiering i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Estland.
Formålet med tiltaget er at gøre det nemmere og billigere for mellemstore virksomheder at købe SAP-løsninger. Derfor tilbyder SAP med Siemens Financial Services som bank at finansiere SAP-løsninger omfattende både software, hardware og services over en periode på op til syv år.
OriginalModTime: 16-03-2006 14:17:40