Service arkitektur i fugleperspektiv

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. marts 2006.


SAP-topchefen udvider tanken om serviceorienteret it-arkitektur.
Serviceorienteret arkitektur er et af de begreber, der snakkes mest om i it-verdenen i øjeblikket. Og visionen om at kunne etablere it-løsninger ved hjælp af løst koblede software-komponenter og services, der understøtter specifikke forretningsprocesser, er da også kun mellem tre og fem år fra fuld modenhed ifølge analysehuset Gartners såkaldte hype cycle.
Derfor var det heller ikke overraskende, at topchefen for ERP-leverandøren SAP, Henning Kagermann, tog fat i den pointe under sit pressemøde på CeBIT. Men Kagermann løftede den op i et nyt perspektiv.
- Vi leverer forretningsservices - ES. Læg SOA og ES sammen og du får ESA - enterprise services architechture, sagde Henning Kagermann.
SAP bevæger sig den komponentbaserede vej med Net­weaver-platformen, som flere end 1.000 partnere i form af selvstændige softwarehuse arbejder på at udvikle løsninger til. Og netop partnerskabet var temaet for SAP's kæmpestand i forbindelse med CeBIT's SME Forum med fokus på løsninger til mindre og mellemstore virksomheder.
- Vi befinder os i et stort økosystem af betroede partnere. SAP's rolle er at levere de services, der bedst kan betegnes som semantikken i ESA. For ESA handler både om teknologi og processer, sagde Henning Kagermann.
Trods enterprisebetegnelse, så har ESA ikke kun indflydelse på de store virksomheder. Tværtimod rummer ESA-tankegangen også væsentlig værdi til de mellemstore virksomheder.
- De mellemstore virksomheder oplever et konstant pres fra de virksomheder, som de leverer til. Kravene om næsten uendelig fleksibilitet og globalisering bliver overført til de mindre virksomheder, der har et ligeså stort behov for at få understøttet deres forretningsprocesser som de store koncerner. Eneste forskel er, at de ønsker løsninger, der er billigere og med mindre risiko, sagde Henning Kagermann.

Billedtekst:
Partnerskab SAP's store stand på CeBIT's SME Forum havde fokus på partnerskaber.
- Vi befinder os i et stort økosystem af betroede partnere, fortalte SAP's topchef Henning Kagermann på et pressemøde i Hannover.

Boks:
Penge til it
SAP tilbyder nu at finansiere it-projekter for kunder på det danske marked. På CeBIT-messen i Hannover annoncerede koncernen, at det blot 150 dage gamle samarbejde med Siemens Financial Services nu bliver udvidet til at omfatte finansiering i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Estland.
Formålet med tiltaget er at gøre det nemmere og billigere for mellemstore virksomheder at købe SAP-løsninger. Derfor tilbyder SAP med Siemens Financial Services som bank at finansiere SAP-løsninger omfattende både software, hardware og services over en periode på op til syv år.

OriginalModTime: 16-03-2006 14:17:40




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere