Brug nu internettet på din mobil

Du går rundt med internettet i din lomme hver dag, og du er måske slet ikke klar over det. Se her hvordan du nemt udnytter din telefons potentiale til at gå på online - uden det koster kassen. Du vil ikke fortryde det.

Brug nu internettet på din mobil

Din telefon kan nemt bruges til at gå på nettet, men har du nogensinde udnyttet muligheden?

En af de bedste grunde til at holde sine fingre fra mobilens onlinefunktioner har hidtil været prisen for datatrafik, som teleselskaberne har sig mere end godt betalt for.

Efterhånden er det dog ikke længere så dyrt, at du behøver at ringe til din bankrådgiver, hvis du vil bruge mobilen til lidt netsurf.

Et hurtigt tjek på Telmore viser eksempelvis, at prisen for at hente en megabyte data er fem kroner, og der afregnes per kilobyte og ikke megabyte. Det vil sige, at du ikke bliver opkrævet fem kroner, hvis du blot kom til at starte browseren på telefonen.

Derfor var det måske en idé at prøve at bruge nogle af telefonens muligheder for at gå på nettet. Du vil ikke fortryde det.

Vi har på de næste sider samlet fire tips, som vil gøre din mobil endnu bedre.

1. Få en ordentlig browser

De fleste mobiler leveres i dag med en indbygget browser, men det er ikke altid, at den er fantastisk, og websider ser fuldkommen underlige ud. Derfor er det en god idé at hente Opera Mini, der er en gratis browser, som er suveræn, når det gælder mobil netsurf. Browseren er på dansk, og den sørger for at komprimere websider, så de ikke fylder så meget - og dermed ikke koster voldsomt på telefonregningen. Men det bedste er, at websiderne ligner sig selv bare i miniformat, og derfor er det nemt at finde rundt. Du kan zoome ind og ud på artikler, som du gerne vil læse.

Du kan læse mere og downloade OperaMini her.

2. Find hurtigt vej med Rejseplanen

Du er på farten og er lidt i tvivl om, hvordan du med offentlig transport kommer fra en destination til en anden. Fortvivl ikke. Rejseplanen.dk har skabt et lille gratis program, der installeres på din mobil. Det er skræddersyet til mobilskærmen, og gør dig i stand til at finde bus- eller tog-afgange fra et busstop eller en station.

Du kan også finde gemte rejser, så adresserne ikke skal tastes ind igen, hvis du skal på nogenlunde samme tur som tidligere.

En genial detalje er desuden, at programmet også kan udnytte GPS-delen, hvis din mobil er udstyret med navigation. Du skal altså ikke selv gøre det hårde arbejde med at finde ud af, hvor du er henne. Ganske smart til en bytur, hvor der er kommet lidt for meget alkohol indenbords. Bare tænd rejseplanen og vælg "Tag mig hjem". Herefter få du en udførlig guide frem til den offentlige transport.

Du kan downloade Rejseplanen ved i din mobils browser at skrive:
http://install.rejseplanen.dk

Alternativt kan sende en sms til 1231, hvor du skal skrive "Rejseplanen mobil". Herefter skulle du modtage en sms med et link, der guider dig gennem installationen.

Programmet er ret billigt i brug, og et enkelt rejseoplag bruger cirka 1-3 kilobyte i datatrafik. På din telefonregning svarer det til maksimalt fem øre. Desuden har Rejseplanen en lille oversigt, hvor du kan følge med i, hvor mange data programmet i alt har downloadet.

3. Leg sporhund med venner og familie

Google lancerede tidligere på året sin
webtjeneste Latitude
, og den gør dig i stand til at se, hvor dine venner og familie befinder sig via mobilen. Det fungerer ved, at du tilføjer personer ved at indtaste deres mailadresser, og hvis de accepterer, og selv har Latitude på deres mobiler, kan I se hinandens positioner på mobilversionen af Google Maps.

For dem som er bekymret for privatlivets fred, så har Google indlagt en mulighed for, at du kan skjule din position, eller du kan manuelt vælge en fast position på Google Maps. Hvis du er logget ud af Latitude, vil dine venner naturligvis heller ikke kunne se, hvor du er. Du kan læse mere Google Latitude her.

Programmet er smart, hvis du skal mødes med venner eller familie, og det ikke er alle, der har stedsansen i orden. Så kan I hurtigt opspore hinanden.

Du kan downloade Latitude ved at skrive i din mobils browser:
google.com/latitude

Indtil videre virker programmet kun på mobiler med Symbian eller Windows Mobile, men andre telefoner skulle understøttes snarest. I øvrigt kan det bliver en dyr affære at have Google Latitude aktiveret konstant, derfor vil det være mest hensigtsmæssigt at bruge det i doser. Programmet holder også styr på datatrafikken, så du kan følge med i, hvor mange kilobyte eller megabyte der er brugt på at spore vennerne.

4. Tag backup af din telefonbog

Har du taget backup af numrene på alle dine kontaktpersoner? Hvad vil der ske, hvis din mobil bliver stjålet, eller du taber den et sted? Det er ikke nogen rar tanke, men du kan få lidt digital ro ved at bruge programmet Zyb.

Det hjælper dig med at tage backup af dine kontakter på mobilen.

Derfor kan du nemt få alle dine numre ind på en eventuel ny mobil, hvis den gamle er forsvundet.

Zyb er på dansk og gratis at bruge. Det koster en smule datatrafik at tage backup og hente numre til en ny mobil. Zyb husker dig også på, hvis der er gået lang tid mellem, du sidst tog backup.

Du kan prøve Zyb her

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang, så har vi lavet en guide til programmet. Læs den her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere