Skype-millionær bag venturefirma uden penge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 24. februar 2006.


It-iværksætteren Morten Lund tjente millioner på salget af Skype og vil nu samle op mod 40 it-firmaer i venturefirmaet Lund & Kenner. Små it-firmaer skal hjælpes til at blive store, uden at penge behøver spille en rolle.
Investeringer i op mod 40 it-selskaber over hele verden samles nu under én hat af den danske it-iværksætter Morten Lund, der senest tjente et stort millionbeløb på sin tidlige investering i Skype.
Morten Lund vil ikke bare samle sine aktiviteter, men i samarbejde med reklamemanden Søren Kenner hjælpe it-firmaer med at vokse og blive globale, uden at penge nødvendigvis skal indblandes.
Venturefirma uden penge
Selskabet Lund & Kenner markedsføres derfor som et venturefirma uden penge.
- Alle ventureselskaber siger, at de tilbyder meget mere end bare penge. Hos os er det meget simpelt, for vi har ingen penge, siger Morten Lund.
Det er dog en sandhed med modifikationer, for i sidste ende er Morten Lund villig til at skyde penge i nogle af de firmaer, der hjælpes.
For at hellige sig projektet er han trådt ud af den daglige drift i sikkerhedsfirmaet Bullguard, hvor han fremover kun vil være bestyrelsesformand.
Han ser et stort problem i, at mange iværksættere risikerer at få en mangeårig gældsbyrde, hvis de fejler med et projekt - som ofte vil være tilfældet.
Skru ned for ambitionerne
- Vi skal hjælpe dem, der drømmer lidt for hårdt og låner i huset og af mor og far. Vi skal hjælpe dem til at skrue lidt ned for ambitionerne og få gang i salget i stedet for, fortæller Morten Lund.
Millionerne fra salget af Skype har ikke været afgørende for skabelsen af det nye venturefirma.
- Det er mere, at jeg også har fået selvtilliden til at gøre det. Det ser ud til, at mit held bliver ved med at være der, siger han.
En stribe investeringer
Morten Lunds investeringer spreder sig over en lang række firmaer verden over.
I Danmark er det foruden Bullguard blandt andre Soft Trading, der står bag musemåtten Icemat, mobiltjenesten Zyb, chatfirmaet IMT Labs og biotekselskabet Aresa, der netop har rejst over 40 millioner kroner på First North børsen.
I udlandet ejer Morten Lund 10 procent af den kinesiske browser Maxthon, en kraftigt udbygget udgave af Microsofts Internet Explorer.
Maxthon er blevet hentet fra nettet mere end 46 millioner gange og blev for få uger siden kåret til den bedste browser foran Firefox, Opera og Internet Explorer af it-magasinet InternetWeek.

Billedtekst:
- Det ser ud til, at mit held bliver ved med at være der, siger erhvervsmanden Morten Lund, der nu vil bruge en større del af sin tid på at hjælpe iværksættervirksomheder ud i verden.

OriginalModTime: 23-02-2006 14:43:03




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere