Glem Google og prøv en ny søgemaskine

Selv om Google er effektiv, så kan du få anderledes - og måske bedre - resultater, hvis du bruger andre søgemaskiner. Vi har fundet en håndfuld frem - prøv løs her.

Glem Google og prøv en ny søgemaskine

Hvis du søger efter noget på nettet, så bruger du næsten med garanti Google.

Søgemaskinen er efterhånden blevet synonym med søgninger på nettet, og det ikke unormalt at høre folk sige:

- Jeg googlede det lige på nettet.

Men selv om Googles søgemaskine er hurtig og præcis, så kan det nogle gange være rart med lidt afveksling. Samtidig er det muligt at få vist helt andre søgeresultater - end hvad Google byder på.

Vi har derfor samlet en håndfuld søgemaskiner, der er værd at prøve.

1. Bing

Google har nærmest knockoutet Microsoft, når det gælder om at blive nettets foretrukne søgemaskine. Men softwaregiganten forsøger at komme på benene igen for at gå løs på Google. Det sker med en ny søgemaskine kaldet Bing. Men er der punch i Microsofts søgninger? Og er det nok til at tage magten fra Google?

Prøv selv Bing her.

2. WolframAlpha

En af de mest spændende søgemaskiner lige nu er WolframAlpha. Den er nemlig meget anderledes end Google, da du skal stille et spørgsmål, som vil blive forsøgt besvaret. Eksempelvis: Hvordan var vejret 19. marts i København 1975. Søgemaskinen bruger statistik fra forskellige kilder til at producere søgeresultater. Det er især folk med naturvidenskabelig baggrund, der vil juble over WolframAlpha, som indeholder masser af viden om matematik, fysik, kemi og astronomi.

Du kan prøve WolframAlpha her.

3. Collecta

Det her er især en søgemaskine for nyhedsjunkier og folk, der elsker sociale webtjenester som Twitter. I stedet for at give en traditionel søgning med de - forhåbentligt - mest relevante resultater, så giver Collecta en hurtigt og ufiltreret oversigt over de seneste websider, blogs eller Twitter-indlæg, der matcher dit søgeord. Hvis du eksempelvis søger på Michael Jackson, så får du en masse personlige indlæg fra Twitter-brugere, der netop nu sørger over popstjernens død. Søgemaskinen opdaterer løbende - også efter du har fået første stak resultater. Det vil sige, at listen over søgeresultater øges automatisk, når der skrives om noget på nettet, der er relevant for din søgning. Det er så live, som det kan blive.

Du kan prøve Collecta her.

4. Yahoo

Hvis du var på nettet tilbage i 90'erne, så har du sikkert prøvet at søge på Yahoo. Men måske har du glemt søgemaskinen, eller også kender du den slet ikke. Amerikanske Yahoo var faktisk i sin tid inspirationskilden til den danske søgemaskine Jubii, som de senere år mest har fungeret som en portal med fokus på kulørte historier. I dag findes Yahoo dog også i den dansk version, og den minder umiddelbart meget om Google, selv om der er lidt flere design-elementer på søgesiden. Da vi prøvekørte søgemaskinen viste det sig, at vi fik vist resultater, som ikke optræder på Google. Derfor kan det være en idé at prøve Yahoo, hvis du allerede har søgt på Google, men vil være helt sikker på at finde alt om et bestemt emne.

Du kan prøve Yahoo her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere