Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. januar 2006.
Microsoft Business Solutions (MBS), det tidligere Navision, får nu danske forskningskroner i ryggen.
Højteknologifonden har tildelt 12,8 millioner kroner til et projekt, hvor MBS i samarbejde med blandt andre Copenhagen Business School skal udvikle tredjegenerations-forretningssystemer over de næste tre år. Det vækker overraskelse hos konkurrenten Oracle, som helt åbenlyst står for skud, hvis Microsoft skal vinde markedsandele på ERP.
Direktør for Højteknologifonden Carsten Gaarn-Larsen finder det ganske naturligt, at en del af fondens midler går til en satsning på ERP-området.
- Danmark har en styrkeposition på det her område med udgangspunkt i det tidligere Navision. Det er meget positivt, at Microsoft har valgt at skubbe yderligere til den udvikling i samarbejde med folk fra danske universiteter, siger han.
For Niels-Bjørn Andersen fra Copenhagen Business School er det også et spørgsmål om danske arbejdspladser og dansk udvikling.
- Alle lande konkurrerer om virksomheders gunst, og i dette tilfælde handler det blandt andet om, hvorvidt vi kan gøre nogle folk i en udviklingsafdeling i Vedbæk gode nok til at konkurrere mod nogle meget store udviklingsafdelinger i Indien, siger Niels Bjørn Andersen.
Planen med projektet er at finde ned til nogle grundsten i opbygningen af ERP-produkterne, der kan udnyttes globalt.
I MBS' udviklingsafdeling i Vedbæk understreger Niels Bo Tejlgaard, at resultatet af projektet vil være offentlig tilgængeligt, men erkender, at der vil være en fordel i at have fulgt arbejdet fra tætteste hold, hvis man når til et punkt, hvor der kan udvikles produkter fra forskningen.
Hele projektets økonomiske ramme er på 32 millioner, hvoraf Microsoft betaler 11 millioner kroner, og de fire universiteter i projektet betaler resten. Det er Copenhagen Business School, Københavns Universitet, ESADE i Spanien og SAID Business School i Storbritannien.