Sket i marts

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Cisco Danmarks administrerende direktør, Niels Christian Furu (th.), tiltræder stillingen som direktør for virksomhedens schweiziske forretning. Han overtager samtidig ansvaret for en række af de største multinationale kunder. Ny direktør for Cisco Danmark bliver Mogens Bransholm (tv.), indtil nu servicedirektør for Norden og Benelux.

På trods af fremgang i Norden trækker en endnu større tilbagegang på det tyske marked softwarehuset Synkron i rødt. Sammenholdt med en tabt momssag ender selskabet med et underskud på 45.615 kroner ud af en omsætning på godt 25 millioner kroner.
IT- og Telestyrelsen offentliggør "Telestatistik - 2. halvår 2004", som viser, at der nu er knap 5,2 millioner mobilabonnementer i Danmark. Det er mere end dobbelt så mange, som der er af fastnetabonnementer i Danmark.
Strukturreformen, der også kaldes danmarkshistoriens største it-projekt, får kommunernes leverandør, KMD, til at opruste med 60-70 medarbejdere, hvoraf omkring halvdelen sandsynligvis skal hentes i kommunerne.

Bill Gates bliver slået til ridder på Buckingham Palace efter at være blevet udnævnt et år tidligere.

Analysefirmaet Gartner vurderer, at monopoler inden for fiberforbindelser til de danske hjem i sidste ende kan vise sig at være godt for konkurrencen og udbredelsen af superbredbånd.
Århusianske Systematic melder om faldende omsætning efter næsten 20 års uafbrudt vækst. En hovedrolle i en leverance til et NATO-system glippede, og 28 mand mistede jobbet.

EU og amerikanske ICANN bliver enige om en aftale, der sikrer oprettelsen af topdomænet .eu.

Efter to et halvt år på posten som administrerende direktør stopper Bent Larsen i Maconomy. I april træder han også ud af bestyrelsen.
KMD vinder ordre på lønadministrationen i Greve Kommune på 25 millioner kroner, og selskabet betegner den som et gennembrud. For efter kommunalreformen skal KMD berede sig på reduceret indtjening og mærkbare nedskæringer. Kommunerne skal og vil spare.

En ny enhed i Rigspolitiet skal yde politimestrene ekstra juridisk støtte i de ofte meget komplicerede sager om it-kriminalitet. Rådet for it-sikkerhed ønsker et statsadvokatur for it-kriminalitet.

To mænd fra Nordjylland og en mand fra Århus mistænkes for at have solgt pyramidespillet World Games Inc. på nettet. Et ulovligt lotteri- og kasinospil. En deltager anslår, at op mod 50.000 danskere er involveret.
Efter en tilbagegang i den nordiske region i 2002 og 2003 begynder virksomheder og private igen at bruge penge på software, it-tjenester og hardware. Det er analysehuset IDC Nordic, der peger på fremgangen.

Energi Randers bliver det næste energiselskab, som er klar til at tilbyde superbredbånd til både virksomheder og private husstande. Selskabet vil ikke vente på fiberforbindelser og tilbyder i stedet 16 megabit-forbindelser via TDC's rå kobber.
Softwarehuset Acures administrerende direktør, Johannes Mortensen, siger op, går på orlov og rejser til Stillehavs-området. Ledelsen overdrages i stedet til Hans Erik Henriksen og Ulla Theil.

Columbus IT Partner øger omsætningen og reducerer underskuddet med 12 millioner kroner, men lander alligevel med et tab på 30 millioner kroner i 2004.

E-Boks fremviser et underskud på 16 millioner kroner og har i de seneste tre år samlet kostet sine tre ejere Post Danmark, KMD og PBS 47 millioner kroner.

På wifi-sikkerhed.dk bliver der offentliggjort 4.224 ikke beskyttede trådløse netværk i København.
3 lover på konferencen Tele 2005 i Industriens Hus at levere såkaldt Super 3G via teknologien HSDPA-teknologi (High Speed Downlink Packet Access) inden årets udagang.

37-årige Michael Meister bliver udnævnt til chef for Dells serviceforretning i hele Vesteuropa.
De tre stiftere bag Kiss Technology vinder IT-prisen 2005. Fra venstre ses Peter Wilmar Christensen, Anne Marie Cramer og Milla Manniche (som ved prisoverrækkelsen repræsenterede sin mand, Martin Manniche). Prisen, sponsoreres og er stiftet af IDG Danmark.

Den første af tre satellitter, der skal skabe bredbåndsforbindelser overalt på kloden bliver opsendt af Inmarsat. Thrane & Thrane er en af fire virksomheder, som leverer de terminaler, der skal bruges på jorden.

Sundhedsstyrelsens bud på en fælles standard for elektroniske patientjournaler, G-EPJ, bliver kritiseret af flere af de læger, der har afprøvet modellen.
Det bliver opdaget, at 346.438 email-adresser på abonnenter på Jubiis nyhedsbreve i otte måneder har ligget frit tilgængeligt på Jubiis server. Jubii kalder det selv for en katastrofe.

Det danske softwareselskab Atomistix, der udvikler software, som kan beregne nano-strukturer og bruges til at udvikle nye produkter, får yderligere 10 millioner kroner fra Dansk Kapitalanlæg.

Bernard Ebbers, tidligere topchef for det amerikanske teleselskab Worldcom, bliver kendt skyldig i sammensværgelse og regnskabsfusk, og hvis han idømmes den maksimale straf for alle anklagepunkter, står den 63-årige til 85 år i fængsel.
Peter Lauring (tv.) bliver administrerende direktør for både Vismas danske softwareforretning og serviceforretning. Det sker, efter at Kim Toft Madsen (th.), forlader direktørstolen i Vismas softwareforretning. Kim Toft Madsen skal være chef for et af Nordens største callcentre, Excellent, hvor han skal forvandle et mindre underskud til overskud i år.

Teknologirådet mener, at flere del-elementer i regeringens digitale forvaltningsplan kan true danskernes retssikkerhed. Rådet mener blandt andet, at det skaber ubalance, at kommmunerne selv kan bestemme, hvorvidt de vil indføre borgerservicecentre.

Mobildistributøren Comitel opsplitter firmaet og lader fire datterselskaber under holding-selskabet operere inden for hver sit forretningsområde. Ejeren Peer Kølendorf er administrerende direktør i Comitel Holding.

Singapore udnævnes til verdens bedste it-land af Global Information Technology report fra World Economic Forum (WEF). USA har flere år ligget øverst på listen, men bliver overhalet af såvel Singapore som Island, Finland og Danmark, som kommer ind på fjerdepladsen.

Det er fem år siden, at dotcom-boblen brast. På teknologi-børsen Nasdaq nåede det kombinerede indeks op på 5.048,62. Og så begyndte nedturen.
Med opkøbet af WM-datas server/storage-forretning og sammenlægningen med svenske Martinsson Informationssystem mener Atea at være Nordens største udbyder af it-infrastruktur-produkter.

Der er ikke flertal i Folketinget for at give erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) en næse, selvom han undlod at tvinge det omstridte direktiv om softwarepatenter til ny diskussion i EU's Ministerråd. Socialdemokraterne redder ministeren fra en påtale.52.000 uopfordrede sms-beskeder og e-mails efter TDC's køb af Telmore i foråret 2003 kommer til at koste Debitel to millioner kroner - den hårdeste dom for spam nogensinde herhjemme.

Carsten Dilling bliver ny topchef for Ementor. Han tiltræder omgående og får også titlen som vicekoncernchef i Ementor med ansvar for forskellige koncern-projekter og opgaver. Afgående Claus Thorsgaard (billede), får en kontant fratrædelsesgodtgørelse på op mod 10 millioner kroner.
Netbutikker vil have ændret reglerne for dankort-gebyr, fordi de betaler mere end detailhandlens fysiske butikker. Der er ikke tale om faste dankort-gebyrer, men et grundgebyr på 1,95 kroner og 0,1 procent af beløbet.

Oven på en vækst på 44 procent i omsætningen men fald i resultatet varsler udviklings- og outsourcingselskabet Mondo opkøb og overvejer at invitere fremmed kapital ind i virksomheden.

Halvanden måned efter at startskuddet gik til det omfattende projekt med elektroniske fakturaer i det offentlige er status ubetalte regninger, forsinkede betalinger og manglende styr på systemerne. Leverandører og offentlige kunder er utilfredse og fyldt af frustrationer.

Microsoft forlænger en aftale med Aalborg-virksomeheden Celenia om, at den de næste tre år skal fortsætte med at stå for udvikling og vedligeholdelse af CRM-modulerne til Navision.

Den 43-årige danske Kim U. Jensen udnævnes til administrerende direktør for tyske Medions amerikanske aktiviteter.

Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen (billede) bliver formand for Højteknologifonden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere